Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЧИ ВАРТО ЙТИ У ПАРК НА ШАШЛИКИ?

На травневі свята у Луцьку в парку імені Лесі Українки алеї були під димовою завісою. Відпочиваючих частували шашликами...

На травневі свята у Луцьку в парку імені Лесі Українки алеї були під димовою завісою. Це підприємці частували відпочиваючих шашликами. Причому, Володимир Данилюк, Володимир Поплавський, Ірина Гринчук, Людмила Передунь, а також директор торгово-закупівельної дільниці № 1 луцького ринку Ігор Урін розпочали сезонну торгівлю без попереднього погодження місць торгівлі та асортименту продукції з державним санітарним наглядом.
Напівфабрикати шашликів, як виявилось, готували з м’яса невідомого походження. В місцях торгівлі нема належних умов для зберігання продуктів та дотримання правил особистої гігієни. Не було і документів, які б засвідчували якість і безпеку цих напівфабрикатів. А тим часом в шашликах дуже швидко розмножуються хвороботворні мікроби, здатні викликати харчові отруєння і гострі кишкові захворювання.
Лучани мають пам’ятати, що не варто купувати продукти, які зберігаються і готуються в умовах, що суперечать вимогам санітарних правил, інакше відпочинок може завершитись в інфекційній лікарні. За порушення санітарного законодавства згадані підприємці оштрафовані на 102 гривні кожен.
Неллі МАЛІМОН, завідувачка відділенням гігієни харчування Луцької санепідстанції.
Telegram Channel