Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

СКАЖІТЬ НЕЗАВИДНОМУ, ЯК ГОЛОСУВАТИ

Перелицьована влада відрізняється від комуністичної хіба що небаченими капіталами, нахабством, лицемірством, беззаконням, зажерливістю...

Дорога редакціє! Прошу надрукувати це під підписом М.Незавидний. Я вже немолодий чоловік, для боротьби не годжуся, а за такі думки можу потрапити в лапи Медведя. Прошу мене зрозуміти правильно. Село спить і всі це бачать. Того, хто будити захоче, — накажуть.


А ви, славні журналісти,
Правди слова сівачі
Прочитайте і скажіте,
за кого голосувати?
Хто нас виведе з біди?
Не називаюсь, бо ще якусь агітацію припишуть.


Цікаво, до якого часу селяни (і не тільки вони) будуть «незавидними» і «терплячими»? Нерідко саме так підписуються під своїми так званими «крамольними» листами з безадресною критикою. Це ж скільки треба було їм кадебістам залити сала за шкіру, щоб вони і досі боялися «Медведя»?
Схоже, що нинішня «демократична» влада культивує цей страх. Безпосереднє начальство може «наказати» (в значенні покарати), «приписати агітацію», а простіше кажучи — розтоптати. І навіть не якісь там затуркані, відрізані від цивілізації хуторяни, а освічені і при краватках — учені, медики, освітяни, держслужбовці, еліта сіл і т.д., позичивши очі в Сірка, одностайно схиляються в «одобрямсі» перед будь-яким вельможою. Шукають виправдання: «Тільки б не було війни».
Перелицьована влада відрізняється від комуністичної хіба що небаченими капіталами, нахабством, лицемірством, беззаконням, зажерливістю... «Влада сильна, як ніколи», — твердять офіційні трубадури, всілякі джангірови, корчинські, піховшеки на кишенькових телеканалах олігархів «1+1», «Інтер» та інших, в своїх багатих і гарно ілюстрованих виданнях. І це брехня. Влада боягузлива, як ніколи. Недаремно ж ці «правди слова сівачі» так люто нападають на порядних політиків. Аморальній владі є що втрачати — маєтки, тіньову економіку, силові структури. І вона боїться, що громадяни «незавидні», взявши крупи, мізерні подачки у вигляді кількох гривень перед виборами, в кабінках для голосування все-таки вчинять по совісті. Тож так і зробіть. Не слід боятися, не «накажуть» — не встигнуть. Самі себе й виведете з біди.
Олександр НАГОРНИЙ.
Telegram Channel