Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

НЕВЛОВИМІ ЗАГОТІВЕЛЬНИКИ КАРТОПЛІ

Хочемо розповісти, як пройдисвіти обдурюють селян і як цьому потурають правоохоронні органи.

Хочемо розповісти, як пройдисвіти обдурюють селян і як цьому потурають правоохоронні органи.
У серпні і вересні 2003 року було відкрито заготівельний пункт по закупівлі картоплі у ковельському селі Угли. Приймальником був житель села Леонід Власюк. Відправляв картоплю машинами до Ковеля, а звідтіля привозив гроші і платив (вибірково, не всім) по ціні 45 гривень за центнер. Оскільки наше село Грузятин знаходиться від Углів за 10 кілометрів, то ми теж скористалися послугами заготівельників, як і жителі інших сіл Ковельського та Рожищенського районів. Як нам тоді сказали, ми таким чином допомагаємо українській армії, бо картоплю нібито відправляли солдатам, що служать в Автономній Республіці Крим.
Та з’ясувалося, що ми свою картоплю, вирощену великим трудом, начебто викинули в прірву. Думаємо, що зрозуміло всім: у кого були справді лишки врожаю, а хто й відірвав ті центнери від свого столу і не одержав горьованих копійок. Хіба це не знущання?
У лютому 2004 року ми про свою біду написали у листі ковельському міськрайонному прокурору. Нам дали відповідь, що нашою справою займатиметься міськвідділ внутрішніх справ на чолі з паном Музичуком. Звідти ми відповідь не отримали до сьогоднішнього дня. Звернулися 1 серпня 2004 року до прокурора області і поки що теж не отримали хоч якоїсь звістки.
Шановна редакціє! Допоможіть отримати гроші (скільки нами здано продукції і на яку суму, ми повідомляли ковельському прокурору). Ми своє послання стверджуємо підписами: Андронік Аршулік, Микола Пархомчук, Петро Кришталь, Микола Гурин (всього 30 прізвищ пенсіонерів, інвалідів праці, інвалідів війни).
Р.S. Після одержання листа, будь ласка, дайте звістку, як ви зреагували на цю мафіозну прихватизацію.
с. Грузятин Маневицького району.

ВІД АДМІНІСТРАЦІЇ "КЛОВНІ"
Реагуємо болісно, бо знаємо, що продаж картоплі та молока — це чи не єдина свіжа копійка для селянина. Дивно, що це не зрозуміло міліціонерам, у яких теж нерідко батьки — старенькі селяни.
Як сказав у телефонній розмові заступник ковельського міськрайонного прокурора Олександр Борщ, з міліції по цій справі надійшов відмовний матеріал. Прокуратурою призначено додаткову перевірку, оскільки вона вважає рішення необгрунтованим. Не встановлено, хто ж ту картоплю заготовляв і куди відправлено.
Досить дивно, що ця справа виявилась не «по зубах» ковельським нишпоркам. Є приймальник картоплі, водії автомашин, голова сільради, на території якої легально діяв заготівельний пункт, свідки і постраждалі — лише в Грузятині, як бачимо, 30 осіб. Тепер посудіть: чого ще не вистачає ковельським міліціонерам для виявлення шахраїв? Вгадайте, як кажуть, з трьох разів.
Telegram Channel