Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ХТО В ЛОКАЧАХ КУМ КОРОЛЮ?

У редакцію ходоки з Локач занесли коротенького листа, який викликав подив.

У редакцію ходоки з Локач занесли коротенького листа, який викликав подив. Ось він: “Шановна редакція газети “Волинь”! Звертаються до вас жителі цього селища, щоб ви через свою газету допомогли нам вплинути на підприємця Свистуна Миколу Володимировича (жителя смт Локачі), який біля наших помешкань самовільно встановив дві поверхневих заправки. При зверненні до органів місцевої влади останні пояснили, що дозволу на встановлення АЗС не давали. Іван Курбай, Любов Гавронська, Петро Скучинський”.
Чесно кажучи, не вірилось, що в нас таке можливе: самовільне встановлення (хай і примітивної) бензозаправки. Навпаки. Кмітливі підприємці, як правило, знаходять підхід до місцевих чиновників, санепідемстанції, пожежних і т. д. Їм тоді дають на спорудження АЗС “зелену вулицю” хоч у дворі будинків. Тож, думалося, сусіди пана Свистуна щось переплутали. Певне, таки в досвідченого підприємця є щось в загашнику. Як-от у американських фільмах буває: всі думають, що в якогось чоловіка в плащику немає ніяких документів, а він тиць межі очі посвідчення: “Лейтенант Коломбо!”.
Та розмова в Локачинській райдержадміністрації із заступником голови Володимиром Мазурком та селищним головою Василем Притулою переконала, що в провінції деякі бізнесмени почувають себе кумом королю. Мої співбесідники говорили про Миколу Свистуна як про “важку людину”. Це вже він не раз підтверджував своїми незаконними бізнесовими прожектами. Причому Свистун добре знає порядок, не новачок у підприємництві, але, очевидно, деякі витівки раніше сходили йому з рук.
Якось Микола Свистун придбав два автомобілі “Газель” і випустив їх на траси для заробітків без будь-якої ліцензії. Мовляв, поки там розберуться в “законі” вони чи ні, “навар” буде. Щоправда, не довго вони бігали, випереджаючи маршрутки з Горохівського АТП, бо втрутилася місцева влада.
Ось так і власний “автозаправний комплекс” встановив: привіз контейнери, викопав траншею — налітайте водії! Йому вліпили штраф, а він не реагує.
Щоправда, на цей раз локачинці можуть бути спокійні. Взялись за підприємця гуртом: і санепідемстанція, і технічний нагляд, і енергетики. Тож новоявлений бензиновий король не відбувся. Хоча в Локачах автозаправний комплекс треба будувати, але все-таки за правилами.
оОлександр НАГОРНИЙ.
Telegram Channel