Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Сидів у Луцьку і закликав до… утворення псевдореспублік

Волинь-нова

Сидів у Луцьку і закликав до… утворення псевдореспублік

Служба безпеки України затримала організатора псевдопротестних акцій

Встановлено, як повідомляє прес-служба відомства, що до фейкових заходів у Львівській, Рівненській, Київській областях, спрямованих на штучну дестабілізацію соціально-політичної та криміногенної ситуації, причетний житель Львівської області. Правоохоронці задокументували, що він отримував від російських спецслужб вказівки та розроблені інструкції щодо проведення псевдопротестних мітингів.

Досудовим слідством здобуто докази, що фейкові акції фінансувалися московськими кураторами. На проведення одного такого «заходу» виділялося від чотирьох до десяти тисяч доларів США. Організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення та розповсюдження агіток із закликами виходити на мітинги, які підбурювали населення до масових безпорядків.

На Рівненщині, зокрема, кремлівськими пропагандистами був розроблений сценарій штучних протестів для «боротьби з бурштиновою мафією» з акцентом начебто на неконтрольованість владою видобутку сонячного каменю. У разі ігнорування їхніх вимог «мітингувальники», за сценарієм, мали вимагати повну автономію регіону.

Співробітники управління СБУ у Рівненській області встановили місце перебування зловмисника та затримали його у Луцьку на орендованій ним квартирі. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили засоби зв’язку, що використовувались для координації з іноземними кураторами, та виявили листування з інструкціями.

Громадянину України оголошено про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави) Кримінального кодексу України. За рішенням суду його взято під варту.  

Марина ЛУГОВА

Telegram Channel