Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Повчіться батьковій любові!

Волинь-нова

Повчіться батьковій любові!

Найрезонансніші події в житті України та світу очима наших журналістів

Щоб розважити хвору доньку, тато щодня робить для неї  фігурки з хліба

 

 10-річна британка Скарлет страждає на харчову алергію. Після неодноразових госпіталізацій дівчинка почала боятися нових продуктів. Через це вона щодня їсть на сніданок одне і те ж — ​тости з білого хліба. Щоб зробити меню доньки хоч трохи різноманітнішим, тато — ​барабанщик американського гурту «Bloodhound Gang» Адам Перрі — ​щоранку створює з хліба цікаві фігурки. Деталі скріплює з допомогою кленового сиропу. Батькова турбота дає результати — ​Скарлет поступово перестає боятися і починає куштувати продукти, які не викликають алергії.

 

Де російська мова, там і танки

 

 Про це нагадав мешканцям прифронтової Авдіївки мер міста Павло Малихін. На мітингу місцеві провокатори звинуватили у перебитому газопроводі не посіпак Путіна, а саме голову міської військово-цивільної адміністрації. Та ще й через його українську мову вимагали: «Не па-нима-ем! Га-ва-ри с нами по-русски». Павло Малихін — ​уродженець Дрогобича — ​за словами військового журналіста Андрія Цаплієнка, відповів гідно: «Я розмовляю рідною, Богом дарованою мені мовою. Якщо хтось забув, нагадую: Авдіївка — ​це Україна».

 

Заборонили в’їзд до України

 

 СБУ не пустила російського актора Федора Добронравова, відомого за роллю Івана Будька у комедійному серіалі «Свати». «Ми прийняли рішення про заборону в’їзду на три роки російському артисту Федору Добронравову», — ​повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська. За її словами, актор неодноразово відвідував окупований Крим та публічно підтримував незаконну анексію півострова.

 

У рівненському гіпермаркеті успішно працює глухоніма касирка

 

 21-річна Валентина Микосянчик з дитинства має вади слуху й зовсім не говорить. Але це не заважає їй працювати серед людей, які чують і розмовляють. Дівчина — ​касирка у супермаркеті «Фоззі» у Рівному, про незвичну працівницю на касі клієнтів попереджає спеціальна табличка. Люди не бачать проблеми у тому, що їх обслуговують без стандартних «касових запитань». Для Валентини це перше місце роботи. Вона його знайшла за оголошенням і називає «квитком у світ». У гіпермаркеті немає сурдоперекладача, але це не стало проблемою — ​Валя з колегами спілкується письмово.

 

Клініки відмовлялися лікувати хвору співачку

 

 Євгенія Власова, яка потрапила в реанімацію, зробила перші кроки до одужання. Про це повідомила її мама Галина Поплавська. «Їй дозволили маленький шматочок печива, і вона його розкусила, запила компотом», — ​розповіла жінка. При цьому вона заявила, що кілька столичних клінік відмовилися приймати хвору, посилаючись на брак місць. «Із таким діагнозом не хочуть брати людей, бо шанс вижити один до десяти», — ​пояснила вона. Медики боялися рецидиву онкозахворювання, яке свого часу вдалося подолати співачці, але ця підозра, на щастя, не підтвердилася. Однак прогнозів на повне одужання через нову хворобу (Євгенія має непрохідність кишківника. — ​Ред.) поки ніхто не дає.

Доба лікування у клініці «Борис» коштує 30 тисяч гривень. Після двох тижнів перебування у медзакладі мама Євгенії Власової попросила небайдужих допомогти грішми.

Telegram Channel