Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У Рівному закриють кафедру хореографії. Не через секс, а на зло журналістам

Волинь-нова

У Рівному закриють кафедру хореографії. Не через секс, а на зло журналістам

Третій тиждень на Рівненщині активно обговорювали сюжет «Громадського телебачення» про сексуальні домагання завідувача кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету (РДГУ). У розслідуванні журналістів йшлося, що 70–річний Володимир Годовський, Почесний громадянин Рівного та заслужений діяч мистецтв України, пропонував студенткам допомогу у навчанні та поселенні у гуртожиток. За, начебто, інтимні послуги

Після телевізійного сюжету Володимир Годовський написав заяву на звільнення. Окрім звинувачення у сексуальних домаганнях, отримав ще одні, що стосуються його дружини, яка, як йдеться у розслідуванні, вже багато років працевлаштована на кафедрі хореографії, отримує зарплату, проте не проводить пар.

На нього ніхто ніколи не скаржився. Чоловіку 71 рік, про що можна говорити?  

Ректор РДГУ Руслан Постоловський заяву на звільнення підписав, проте стоїть на стороні пана Годовського. Попри те, що у розслідуванні журналістів йдеться, що ректору скаржилися на неприйнятну поведінку завідувача кафедри, зазначає, що жодних нарікань від студентів не було.

— Журналісти вже замучили, — ​заявляє пан Постоловський. — ​Я викликав студентів, викладачів, всі кажуть, що це неправда. Підписав заяву на звільнення, але проситиму Володимира Годовського повернутися принаймні на викладацьку посаду. Без нього перспективи спеціальності дуже примарні. Він дуже хороший фахівець. Зараз важко отримати державне замовлення і набрати групи. А він їздив різними містами України і звозив студентів на платну форму навчання. Якби на Годовського були скарги від студенток, я б викликав прокуратуру чи поліцію. Але ніхто ніколи не скаржився. Чоловіку 71 рік, про що можна говорити? Нині він у лікарні. У нього була стенокардія, потім ішемія. Так недалеко і до інфаркту. Каже, що працювати не хоче. Якщо не повернеться, об’єднаю, мабуть, кафедру хореографії із режисурою.

Минулого тижня рівненська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1. ст. 154 (примушування до вступу у статевий зв’язок природним або неприродним способом особою, від якої жінка чи чоловік матеріально або службово залежні). До поліції надійшла скарга на Володимира Годовського від рівнянки, ім’я якої не розголошують. У поліції зазначають, що наразі триває розслідування і не виключають, що до справи можуть долучити скарги й інших жінок. Якщо вина професора буде доведена, йому загрожує штраф на 850 гривень або арешт на шість місяців.

Левко ЗАБРІДНИЙ

Telegram Channel