Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Моряків» потопили —  не злякаємося і «гірників»?

Француз-гренадер сенегальського походження Алассан Н'Діає дивиться на все те й думає: "Чому я не Кобін, чомі не літаю?"

Фото з офіційного сайту НК "Верес".

«Моряків» потопили — не злякаємося і «гірників»?

Рівняни упевненою перемогою над одеситами перервали рекордну «нічийну» серію

Українська Прем’єр-ліга. 17 тур. «Верес» (Рівне) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:1 (1:0 — Роман Карасюк, 25 хв.; 2:0 — Ростислав Волошинович, 45 хв.; 3:0 — Михайло Сергійчук, 54 хв.,з пенальті; 
3:1 — Олексій Хобленко, 68 хв.). На 58-й хвилині Руслан Степанюк не реалізував пенальті (воротар).

26 листопада. Львів. Стадіон «Арена Львів». 1080 уболівальників. 

Сталося! Рівненський «Верес» нарешті перервав рекордну для вищого дивізіону українського футболу семиматчеву «нічийну» серію. І — що особливо приємно — перервав її не третьою у сезоні поразкою, а п’ятою перемогою!

До матчу з «Чорноморцем» підопічні Юрія Вірта (який, щоправда, спостерігав за цим поєдинком із трибун, оскільки був вилучений під час попередньої зустрічі із «Зорею») підійшли навіть трохи зухвало. Скажімо, на офіційному сайті «Вереса» кожен уболівальник міг зіграти в гру з промовистою назвою «Потопити моряків». Та й усі ми пам’ятали, що рівняни вже обігрували одеситів у першому колі — 1:0 (пам’ятний гол Володимира Адамюка в додані хвилини поєдинку).

Проте й «Чорноморець» таки не в тім’я битий. Одесити нарешті почали виборсуватися з глибочезної ями й до зустрічі з «Вересом» не програвали у п’яти поєдинках (дві перемоги  — одна з них над «Динамо»! — і три нічиї).

А ось «червоно–чорним» «чорно–сині» не змогли дати раду! Ще до перерви «Верес» повів у рахунку 2:0. Роман Карасюк відзначився дебютним для себе голом у сезоні (суперовим ударом метрів із 30–ти у самісінький кут воріт!), а Ростислав Волошинович, подвоївши рахунок, забив у чемпіонаті вдруге.

У другому таймі рівняни з інтервалом у чотири хвилини одержують право на пробиття двох пенальті. Перший з них упевнено реалізує Михайло Сергійчук (п’ятий гол у сезоні, і третій — з пенальті).
Другий взявся пробивати Руслан Степанюк, який сам його й заробив. На жаль, цього разу гравцю «Вереса» не вдалося переграти білоруського голкіпера «Чорноморця» Олександра Гутора — той «намертво» зафіксував м’яч. Прикро, адже кращий бомбардир минулого сезону в Першій лізі у 17 матчах УПЛ спромігся забити лише раз. І це при тому, що в усіх поєдинках Руслан відіграв «від дзвінка до дзвінка». Вірилося, що навести бомбардирський приціл гравцеві допоможе нещодавнє одруження. А тепер, вочевидь, лишається сподіватися на закінчення медового місяця… Щоправда, результативними діями Степанюк у матчі з «Чорноморцем» таки відзначився. На його рахунок записали гольовий пас на Ростислава Волошиновича (Руслан, «пролітаючи» повз м’яч, таки зумів призупинити його, тож того зміг підхопити Ростислав), до речі — п’ятий у сезоні.

Це неймовірно, але «Верес» виходить вже на третє місце в турнірній таблиці УПЛ! 

Наступне випробування для «червоно–чорних» у чемпіонаті точно не з простих — 2 грудня на них чекає виїзний поєдинок із «Шахтарем» (пряма трансляція о 17.00 на телеканалі «Футбол 2»). Лідером чемпіонату і єдиним клубом, у якого рівняни ще не відбирали очки цього сезону!

Проте найбільше після матчів 17-го туру говорили аж ніяк не про футбол. Справжній «буревій» у вболівальницьких та експертних колах здійняли передматчеві події у поєдинках за участю того ж таки «Шахтаря» та ФК «Маріуполь» (який багато хто, і можливо небезпідставно, вважає «Шахтарем» №2).

Йдеться про символічну акцію, коли футболісти виходять на поле за руку з дітьми учасників АТО. При цьому і малеча, і гравці одягнені у спеціальні футболки. Так от, на поєдинок із «Ворсклою» таку футболку в складі маріупольців одягнув лише Рустам Худжамов.

Пряма трансляція поєдинку "Шахтар" — "Верес" — 2 грудня о 17.00 на телеканалі "Футбол 2".

Головний тренер ФК «Маріуполь» Олександр Бабич прокоментував це наступним чином: «Перед грою ми однієї футболки не дорахувалися. Було б неправильно, якщо хтось із футболістів виходив без футболки, тому вирішили, що в ній буде тільки наш капітан».

Певна логіка у поясненнях Бабича таки є. Хоча зауважимо, що перед матчами за участю «Динамо», «Карпат» чи того ж таки «Вереса» футболки таємничим чином таки не зникають…

А ось у поєдинку «Шахтаря» з «Олімпіком» ніхто навіть не сподівався побачити Ярослава Ракицького і компанію у патріотичних футболках. Проте без них з’явилися й діти, які виходили з «гірниками»! Відразу після матчу почали поширюватись чутки: буцімто «Шахтар» категорично заборонив дітлахам одягти футболки із написом «Мій тато — герой!»
Зрештою, ситуацію мусив коментувати генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін (відомий «патріот» України). Якщо коротко: заборона дітям одягати футболки — брехня, а вся ця історія є частиною всесвітньої динамівської змови, покликаної… відвернути увагу від матчу киян з ФК «Маріуполь».

Щоправда, такі пояснення Палкіна не переконали ультрас «Шахтаря» (з якими у гендиректора клубу дуже давні ідеологічні розходження). Разом із ультрас «Металіста» (напрочуд крутезними хлопцями, авторству яких належать всесвітньо відомі хіти «Путін — ***ло!» і «Банана, банана–мама — в ж*** ******* Путіна–Вована!») ті… зупинили у Харкові автобус «гірників», коли той прибув до міста напередодні кубкового матчу з «Вересом».

На чоловічу розмову не побоялися вийти Степаненко, П’ятов і Ракицький. Свідки кажуть, що загалом футболісти «співали» за словами Палкіна, але зрештою — вустами Тараса Степаненка — дали обіцянку: на поєдинок з «Вересом» таки вийдуть у тих футболках і продемонструють усій Україні, як «Шахтар» цінує захисників Батьківщини…

Усі результати 17 туру: ФК «Маріуполь» — «Ворскла» — 0:1; «Олімпік» — «Шахтар» — 2:4; «Верес» — «Чорноморець» — 3:1; ФК «Олександрія» — «Карпати» — 3:0; «Сталь» — «Динамо» — 0:2; «Зоря» — «Зірка» — 1:0.

Турнірна таблиця української Прем’єр-ліги:
м КОМАНДА I В Н П М О
1 «Шахтар» 17 12 3 2 35-16 39
2 «Динамо» 16 10 5 1 32-11 35
3 «Верес» 17 5 10 2 20-11 25
4 «Олімпік» 17 6 7 4 20-18 25
5 «Ворскла» 17 7 4 6 18-16 25
6 «Зоря» 17 5 8 4 28-23 23
7 ФК «Маріуполь» 16 5 5 6 18-19 20
8 ФК «Олександрія» 17 3 9 5 17-18 18
9 «Чорноморець» 17 3 6 8 11-25 15
10 «Зірка» 17 3 5 9 9-21 14
11 «Карпати» 17 2 8 7 9-27 14
12 «Сталь» 17 2 6 9 11-24 12

Гонку бомбардирів очолює Факундо Феррейра ("Шахтар") — 12 голів (1 — з пенальті).

Telegram Channel