Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Не захотів везти вдову воїна АТО — звільнили з роботи

Волинь-нова

Не захотів везти вдову воїна АТО — звільнили з роботи

І рекомендували іншим не працевлаштовувати такого безсердечного типа

У Рівному звільнили водія маршрутки за відмову у безплатному проїзді дружині загиблого в АТО. На нього вдова Галина Конарчук поскаржилася заступниці міського голови Галині Кульчинській. Влада відреагувала миттєво — наступного ранку у міське управління транспорту викликали перевізника.

Віталій Миронюк вважає покарання справедливим, бо як інакше чинити з тими, кому «гроші затьмарили розум»?!

Рівнянин Микола Карнаухов був доцентом Національного університету водного господарства і природокористування, кандидатом технічних наук. 6 лютого 2015–го у віці 49 років загинув у селищі Чорнухине Луганської області. Сепаратисти розстріляли його з танка, і ще понад місяць не віддавали тіло для поховання. Героя нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), обрали Почесним громадянином Рівного, назвали його іменем вулицю в обласному центрі.

Після всіх страждань, завданих війною, дружина бійця Галина Конарчук (подружжя має різні прізвища) пережила новий стрес. Водій міської маршрутки №51 Василь Тарасюк брутально відмовив їй у пільговому проїзді. Ображена вдова героя зі сльозами звернулася до представників влади. Реакція не забарилася. Начальник управління транспорту Віталій Миронюк повідомив про звільнення шофера, через якого стався інцидент. «Наказом по транспортній компанії від 28 листопада хам звільнений і управління транспорту рекомендує перевізникам утриматись від прийняття його на роботу», — зазначив чиновник. Віталій Миронюк вважає покарання справедливим, бо як інакше чинити з тими, кому «гроші затьмарили розум»?!

Тим часом голова Союзу перевізників Рівненщини Валентин Демчук з такою принциповістю влади не погоджується. Каже, якби така ситуація відбулася на його очах, вирішив би її з водієм «по–чоловічому». Проте, вважає, що звільнення хама не вирішує проблеми. «Кращі водії маршруток міста звільняються і їдуть на заробітки за кордон. Їх не влаштовує нинішня зарплата, яка на деяких маршрутах взагалі мінімальна. Через це перевізники вимушені наймати на роботу звільнених через хамство, крадіжки грошей, нестеження за станом транспортного засобу водіїв з міжміських та міжобласних маршрутів», — зазначає він.

Аби зарадити ситуації, Валентин Демчук наголошує на необхідності виділити кошти з міського бюджету, щоб пільговики їздили, і щоб перевізник отримував компенсацію за перевезення. «Треба підтримати перевізника, щоб він міг платити працівникам нормальну заробітну плату, щоб вони залишалися у місті, — вважає він. — Стан речей, який є нині на міських маршрутах, виливається поки що дрібницями, тобто, десь водій нахамив. А може бути й ДТП із важкими наслідками», — зазначає пан Демчук.

Та хіба може бути здорове суспільство без шанобливого ставлення до тих, хто віддав найдорожче — своє життя, щоб ми жили у мирі, та їхніх осиротілих родин?

Ірина ПАСІЧНИК

Telegram Channel