Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Укроборонпром» не хоче у нас лагодити машини з ато

unknown

«Укроборонпром» не хоче у нас лагодити машини з ато

Рівненський автомобільний ремонтний завод багато років — ​у суцільних боргах. Тільки своїм працівникам винен близько 2,5 мільйона гривень. З початком війни на Сході думалося, що підприємство зможе відновити потужність — ​за рахунок ремонту військової техніки. Проте державних замовлень завод так і не отримав

Останнім часом говорять, що «Укроборонпром» готується продати потужності у Рівному. Наразі ремзаводу немає у списках об’єктів, які виставлять на приватизацію. Однак на підприємстві зазначають, що були з Києва рекомендації готувати цілий комплекс на продаж.

Нині маємо 78 працівників. Багато людей пішло — ​через борги і порівняно невисокі зарплати.

— Ми то отримаємо вказівку виставляти майно на приватизацію, то повідомлення про плани «Укроборонпрому» дати нам замовлення на наступний рік, — ​розповідає директор ДП «Рівненський авторемзавод» Сергій Лизін. — ​На жаль, «Укроборонпром», якому ми підпорядковані, не допомагає нам із замовленнями. Шукаємо самі. Так, нещодавно домовився про ремонт во­довозів для військових (на 1,5 мільйона гривень). До 1 грудня мали зробити вісім авто, до 19 грудня — ​ще два. Також ремонтували двигуни для Львівської залізниці. Якістю роботи замовники задоволені, але їм як державній структурі з нами важко працювати. Через борги заблоковані рахунки. Окрім невиплати зарплати, маємо ще близько трьох мільйонів гривень боргу перед Пенсійним фондом. Але потроху гасимо. Наприклад, вдалося за останні місяці виплатити 600 тисяч гривень працівникам. Також виконавча служба продає деякі наші приміщення. Але щось затягує з виставленням на торги одного великого об’єкта. Нині маємо 78 працівників. Багато людей пішло — ​через борги і порівняно невисокі зарплати. Виплачуємо зараз 3,5–4 тисячі гривень. Перспектива у заводу є, але вона залежить від держави. Не розумію, чому «Укроборонпром» нам не допомагає.

Левко ЗАБРІДНИЙ

 

Telegram Channel