Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
Про Сашка Волоха вже почули  у шашковому світі

«У тролейбусі старшому, звісно, поступлюся. А за дошкою – дам «прикурити»!»

Волинь-нова

Про Сашка Волоха вже почули у шашковому світі

Формула успіху 13–річного кандидата в майстри спорту — у постійній роботі над собою і наполегливих тренуваннях

Обдарований юнак живе та навчається у місті Ківерці. Прищепив Сашку Волоху любов до гри в шашки дідусь. З часом Олександр почав приїжджати до Луцька у клуб «Біла тура» комунального закладу Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» Луцької міської ради до професійного тренера Миколи Проскуровського, який показав йому глибину та тонкощі гри. І поступово стали приходити перемоги. Юнак уже займає призові місця як в дорослих, так і в дитячих турнірах.

Нова перемога чекала на волинянина вже цьогоріч — на міжнародному турнірі з шашок–64, що проходив в місті Турка Львівської області 10 — 14 січня. У змаганнях взяли участь 25 команд з України (Київ, Турка, Ківерці, Іршава, Вінниця), Білорусі (Мінськ, Слоним) і Молдови (Бендери).

12 учасників (2000 року народження та молодші) змагалися в особистому турнірі з класичних шашок (виділяється 40 хвилин на партію), де Олександр здобув ІІ місце, набравши 11 очок із 14 можливих. Поступився лише представнику Молдови Долапчи Максиму, а активі якого 13 очок.

Прищепив Сашку Волоху любов до гри в шашки дідусь.

Волинський юнак спробував свої сили і у бліц–турнірі (дається по 3 хвилини на партію + 2 секунди на хід кожному учаснику). Тут гра набуває зовсім іншого характеру, адже свої знання потрібно продемонструвати за мінімум часу. І знову ківерчанин влучив «у яблучко»! В Олександра Волоха — ІІІ місце (10 очок із 14 можливих), ІІ–е — у киянина Олександра Гриненка (12 очок) і перше знову в Долапчи Максима із Молдови (13 очок).

Переможці та призери були нагороджені кубками, медалями, грамотами, цінними подарунками та солодощами. Варто висловити велику подяку організаторам за проведену велику роботу. Адже, крім спортивної частини, для всіх учасників змагань було організовано змістовний відпочинок. Вони відвідали музеї міста Турка — «Бойківщина» та «Героїв АТО», прикордонну заставу та Західний реабілітаційно–спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України в селі Яворів, де мали змогу покататися на канатно–крісельній дорозі та почастуватися смачним обідом. Учасники мали змогу подивитись районний конкурс вертепів і взяли участь у щедруваннях на Старий Новий рік, за що отримали солодощі.

Тепер хлопець готується до змагань з шашок між командами школярів і ветеранів, що пройдуть 27 січня, а також до відкритого бліц–турніру з шашок до Дня Соборності України — 28 січня. Ці змагання відбудуться в Луцьку у приміщенні клубу «Біла тура» (вул. Будівельників, 11). Побажаймо юному спортсмену взяття нових висот!

Ігор ДЗЮБАК.

Telegram Channel