Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Олігарх Коломойський украв в українців  5,5 мільярда доларів

Колишні власники ПриватБанку називають «маячнею» висновки аудиту.

Волинь-нова

Олігарх Коломойський украв в українців 5,5 мільярда доларів

У гривнях це взагалі гігантська сума — ​приблизно 150 мільярдів

За ці кошти, наприклад, можна півроку платити пенсію українцям. Схема виводу грошей проста — ​вкладники несли гроші у ПриватБанк, а його колишні власники (Коломойський та Боголюбов. — ​Ред.) роздавали їх «своїм» людям. Останні ж у більшості випадків кошти або не повертали, або прострочували платежі. Це і призвело до озвучених гігантських збитків банку, які була змушена компенсувати після його націоналізації  держава— ​тобто усі українці. Сам олігарх, до речі, називає результати розслідування «маячнею». «Основне питання: коли і куди вивели гроші?» — вимагає він відповіді у детективів.

« Тут уже не звинуватиш «режим Порошенка» в тому, що він купив Високий суд у Великобританії.»

Однак зараз уже державний Приват­Банк намагається відсудити у колишніх його власників 2,5 мільярда доларів. Тож на час розслідування у грудні минулого року Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова саме на цю суму — ​2,5 млрд доларів. І розслідування «Кролла», де фігурують ще більші суми, будуть серйозним аргументом на користь Української держави у лондонському суді.

До завершення справи ще далеко, але якщо колишній власник ПриватБанку програє, то викрутитись йому буде важко — ​щось та таки доведеться повертати. І тут уже не звинуватиш «режим Порошенка» в тому, що він купив Високий суд у Великобританії.

Як пригадуєте, після початку війни Росії проти України Ігор Коломойський чітко став на бік нашої країни. Виходить, зробив це не для того, щоби пліч-о-пліч з іншими українцями відстояти спільну Батьківщину, а лиш через те, щоб мати змогу «доїти місцевих лохів» самому, а не ділитися з Путіним?

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel