Вечеря на «раз, два, три!» - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.98 € 33.53
Вечеря на «раз, два, три!»

Волинь-нова

Вечеря на «раз, два, три!»

Сучасним жінкам хочеться всюди встигнути: і на роботі не пасти задніх, і оселю не занедбати, і годувати своє сімейство ситно і смачно. Принаймні в останньому допоможе наша добірка рецептів на щодень

Курячі фрикадельки з гарбузом

Ці запечені у духовці м’ясні кульки з додаванням такого корисного овоча стануть чудовим доповненням до будь–якого гарніру. Їх приготування займає зовсім небагато часу, а результат — ​пальчики оближеш

Інгредієнти: 300–400 г гарбуза, 400 г курячого фаршу, 1 яйце, 1 цибулина,
2 зубчики часнику, 50 г твердого сиру, сіль, перець, кайє­нський перець, петрушка; для соусу — ​1 цибулина, 2–3 свіжих помідори (або 2 ст. л. томатної пасти), трохи води, сіль, перець — ​за смаком.

Приготування. Духовку розігріти до 180–200 градусів. Гарбуз натерти на крупній тертці, сир — ​на дрібній. Цибулю нарізати кубиками, часник пропустити через прес. Зелень дрібно посікти. Змішати разом фарш, гарбуз, зелень, цибулю, часник, яйця, сир. Додати сіль, перець і все добре вимішати. Сформувати фрикадельки і викласти їх у форму для запікання. Для соусу нарізати дрібно цибулю, додати помідори (або пасту), трішки води, сіль, перець і тушкувати кілька хвилин. Полити зверху фрикадельки соусом і запікати приблизно 30 хвилин.

 

 

 

 

Рулет із шинкою та сиром

Ця страва — з розряду «швидко і просто, але апетитно»

Інгредієнти: тісто для піци, 8–10 скибочок шинки, 8–10 скибочок салямі,
8–10 скибочок пепероні, по 8–10 скибочок моцарели і твердого сиру, 8–10 листочків базиліку, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ч. л. орегано, томатний соус.

Приготування. На деко, застелене папером для випічки, викладіть тісто для піци, попередньо розкачавши його в прямокутний пласт, на нього, чергуючи, — ​шинку, салямі і пепероні. Наступним шаром розкладіть сир, базилік, потім знову сир. Гострим ножем зробіть надрізи з обох боків прямокутника і переплетіть їх, щоб вийшла косичка. Збризніть оливковою олією і присипте орегано. Випікайте 15 хвилин при 200 °C. Подавайте з томатним соусом.