Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянки та галичанки влаштували у Тернополі файний трилер!

«Волинянки справді дуже старалися, проте зовсім трішечки таки не дострибнули до фіналу».

Волинь-нова

Волинянки та галичанки влаштували у Тернополі файний трилер!

Після двох запеклих «п’ятихаток» глядачі побачили «золотий сет», в якому лучанки, на жаль, таки поступилися путівкою у фінал

«Галичанка–ТНЕУ–ГАДЗ» (Тернопіль) — ​«Волинь–Університет–ОДЮСШ» (Луцьк), Кубок України з волейболу, півфінал. Жінки. 27–28 січня. Тернопіль. СК ТНЕУ.

Перший матч: 3:2 (23:25, 21:25, 25:13, 25:18, 15:8).

Другий матч: 2:3 (25:21; 24:26; 25:27; 25:21; 10:15).

«Золотий сет»: 15:11.

У Тернополі відбулися півфінальні поєдинки Кубка України з волейболу серед жінок між місцевою «Галичанкою–ТНЕУ –ГАДЗ» та луцьким клубом «Волинь–Університет–ОДЮСШ». Зустрічалися рівні за класом суперниці (скажімо, у турнірній таблиці Суперліги їх нині розділяє лише два очка) — ​тож заздалегідь можна було сподіватися на запекле протистояння!

Так і  сталося — ​глядачі побачили справжній волейбольний трилер! У першому матчі, в  суботу, лучанки «взяли» перші дві партії — ​ отже мали всі шанси схилити шальки терезів на свою користь! Аж ні, тернополянки оговталися — ​і  виграли два наступні сети. Справа дійшла до тай–брейку, який був за господарками. Прикро програвати 2:3, ведучи 2:0…

У другому матчі волинянки програли стартову партію, проте «взяли» дві наступні (в обох випадках на «більше–менше!»). Вигравай ще один сет — ​і одержуй путівку в самісінький фінал! Але й тернополянки не в тім’я биті — ​знову рахунок зустрічі стає 2:2. Знову тай–брейк — ​але цього разу волинянки впевнено «б’ють» галичанок!

Регламент передбачав, що у випадку обміну перемогами команди мали зіграти «золотий сет». На жаль, саме в ньому підопічним Богуслава Галицького щастило трохи менше, ніж суперницям, — ​лучанки поступилися 11:15.

Дівчата, дякуємо вам за боротьбу. Ми знаємо, ви зробили все, що могли.

Цікаво, що після поєдинку волинський клуб на своїй сторінці у Facebook привітав суперниць та побажав тернополянкам успіхів у фіналі. На адресу ж своїх гравчинь також прозвучали підбадьорливі слова:

«Дівчата, дякуємо вам за боротьбу. Ми знаємо, ви зробили все, що могли. Ну не підфортило у «золотому сеті», нічого трагічного не сталося. Ви — ​найкращі! Ми вас любимо! Вперед, Волинь!».

«Галичанка–ТНЕУ–ГАДЗ» виходить у фінал. Суперницями тернополянок прогнозовано стали волейболістки южненського «Хіміка», які у півфіналі змагалися із запорізькою «Орбітою–ЗНУ–ОДЮСШ». Хоч якоюсь інтригою цього поєдинку було те, що грали у Запоріжжі. Тож у протистоянні з відверто сильнішими южненками запоріжанкам мали допомагати хоча б «рідні стіни» та підтримка глядачів. Щоправда, «Орбіта» все одно двічі поступилася: 0:3 (22:25, 23:25, 17:25) і 0:3 (24:26; 11:25; 9:25).

Telegram Channel