Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

У Луцьку оштрафували тракториста, який розчищав сніг напідпитку. Уночі, 17 березня, екіпаж патрульної поліції отримав повідомлення: на Київському майдані водій трактора збив дорожній знак і поїхав. Патрульні зупинили його на проспекті Волі, у чоловіка виявили ознаки сп’яніння. Від проходження перевірки він відмовився. У результаті отримав 4 протоколи: за керування у стані сп’яніння, вчинення ДТП, пошкодження дорожнього майна і залишення місця ДТП.

 

Футболіста з Ковеля Тараса Романчука, який нещодавно відмовився від українського паспорта, викликали до збірної Польщі. Він виступає у складі клубу «Ягеллонія» з 2014 року і має на рахунку 12 голів у 94 матчах. У 2016-му його визнали найкращим опорним півзахисником Екстра-класи, хоча ще п’ять років тому він виступав на обласному рівні за команду рідного міста «Ковель».

 

104-ту річницю від дня народження відзначила 17 березня лучанка Ганна Сухарчук. Із поважною датою довгожительку привітали представники міської ради. З нагоди свята з міського бюджету іменинниці виділено грошову допомогу у розмірі 1000 гривень. Ганна Василівна народилася у багатодітній сім’ї в селі Коршів Луцького району. З шістнадцяти років працювала у пана, а пізніше у військовій частині. Вийшла заміж за вдівця, виховала прийомну дочку, з якою тепер проживає.

 

Озеро Світязь у Шацькому районі через аномальні березневі морози вкрите товстим шаром криги. Місцеві мешканці катаються по льоду на квадроциклах і навіть доїжджають ними до острова.

 

Волинський капелан протоієрей Михайло Бучак нагороджений орденом Великомученика Юрія Переможця та нагрудним знаком начальника Генерального штабу. Військові священики Волинської єпархії взяли участь у загальноцерковному з’їзді капеланів у Дніпрі. Наша делегація із 23 душпастирів була найчисельнішою, а їхню діяльність визнано однією з найкращих.

 

556 215 гривень заробітної плати отримав у 2017 році прокурор Волинської області Максим Киричук. Про це йдеться в електронній декларації правоохоронця. Для порівняння, у 2016-му він мав дохід обсягом майже 304,3 тисячі гривень. Максим Киричук задекларував 8 тисяч готівки у доларах. На банківських рахунках у нього перебуває 158 239 гривень.

 

Боксерський турнір пам’яті загиблого на Сході волинянина капітана Віктора Мандзика відбудеться 24 березня у Луцьку. У змаганнях візьмуть участь команди з Польщі й України, під час матчу пройде 14 поєдинків. Майстер спорту України з боксу, співробітник Служби безпеки загинув 21 березня 2015 року в місті Волноваха на Донеччині. Турнір у Луцьку відбудеться вдруге.

 

Лідер «Бумбоксу» Андрій Хливнюк відвідав музей-садибу Лесі Українки у селі Колодяжне після концерту, який група дала в Ковелі.

Telegram Channel