Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

25-літній ювілей відзначив прапор Рівного. Його було затверджено 17 березня 1993 року рішенням сесії Рівненської міської ради. Прямокутне полотнище складається з трьох горизонтальних смуг: блакитної, зеленої та білої, зі співвідношенням їх ширин як 5:1:5 та із зображенням герба міста. Кольори стяга символізують красу та величність; надію, радість, достаток, щедротність; невинність і чистоту.

 

108 новонароджених дітей (66 дівчаток та 42 хлопчики) зареєстровано у Квасилові впродовж 2017 року. Померли у 2017-му 50 мешканців, що на 13 менше, ніж роком раніше. Укладено 51 шлюб, що на 8 більше, ніж у 2016-му. Про це йдеться у програмі економічного та соціального розвитку селища Квасилів на 2018 рік.

 

1000 літрів плазми крові, зібраної у донорів, вартістю 1,4 мільйона гривень ледь не втратила Обласна станція переливання крові через закінчення терміну придатності. Вона не підходить для переливання у лікарнях і годиться тільки для виготовлення фармацевтичних препаратів. Проте єдина в Україні фармацевтична компанія, яка їх виробляє, пропонує за літр не більше 600 гривень (при собівартості 1400 гривень за літр). Продати плазму дешевше станція переливання крові самостійно не могла, тож мусила чекати дозволу обласної ради, яка є власницею цієї комунальної установи.

 

Троє осіб на Рівненщині задекларували доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень на загальну суму 3,99 мільйона. За результатами фінансової звітності багатії мають додатково сплатити 62,9 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 18,6 тисячі військового збору. За два місяці поточного року податкові декларації подали 1 150 мешканців Рівненської області, загальна сума доходів становить 105,4 мільйона гривень.

 

Питання видобутку бурштину на Рівненщині врегульоване законодавством України. Таку відповідь надало Міністерство природи на запит голови Рівненської облдержадміністрації Олексія Муляренка щодо вирішення питання нелегального промислу на державному рівні. «Тобто, нам сказали, що ми дарма тут переймаємось і взагалі не розуміємо законів», – обурився очільник області й пообіцяв написати ще одне звернення до Верховної Ради. Проситиме народних обранців ухвалити новий закон, який врахує реальну ситуацію на Поліссі.

 

У Рівному презентували поезію для людей з вадами зору та слуху в рамках всеукраїнського проекту «Почути». Збірку віршів видали унікальним способом: інформація передається шрифтом Брайля та жестовою мовою (QR-коди на відео). n

Telegram Channel