Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
«Мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе…»

На інтернет-жабах Надю зображають у ролі Термінатора.

Колаж із facebook.com/roman.bandura.

«Мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе…»

Надія Савченко мріє про військовий переворот і заявила, що буде боротися доти, «поки народ не переможе владу»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що народний депутат України, № 1 у списку «Батьківщини» на виборах 2014, колишня полонена, Герой України Надія Савченко не тільки мріє про силове повалення влади, а й робила для цього конкретні кроки. Через це з трибуни Верховної Ради Юрій Луценко закликав депутатів надати дозвіл на притягнення її до відповідальності та арешт: «У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко особисто планувала, вербувала, давала вказівки, як провести терористичний акт у стінах парламенту, знищивши бойовими гранатами дві ложі. Мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе», — ​заявив він.

Військовий переворот в Україні може мати катастрофічні наслідки для держави — ​втрату частини території, розрив із Заходом, розруху і смерть, відновлення повної залежності від Москви.

Цікаво, що Надія Савченко, по суті, й… не заперечує (!), що має бажання постріляти не тільки на фронті, а й в тилу. Коментуючи можливі теракти у Києві, в підготовці яких звинувачують дружнього їй переговорника Володимира Рубана (Гарбузюка), вона заявила: «Українці, задайтеся питанням: хто хоч раз не думав знищити цю владу? Знести її, як закликали на всіх майданах… Хто не думав підірвати Верховну Раду або Банкову?» І ще: «Багато військових погоджується, що збройний переворот — ​це абсолютно очікувана і правильна подія».

Словом, страшними фразами народний депутат кидається, ніби «сємки» лускає. Як не дивно, але далеко не всі поставилися серйозно до цих її заяв та дій, сприймаючи їх за «цирк». Хоч усі бачили арсенал зброї, який Рубан віз від окупантів на мирну територію і жертвою якої міг стати будь-хто. Аналітик Ігор Тишкевич таку іронічно-байдужу реакцію людей порівнює із ситуацією, коли «перед тобою скаче безумець і розмахує сокирою, погрожуючи порубати всіх навколо, а ти підходиш до нього ближче із посмішкою і фразою «кишка тонка», чи коментуєш не дуже вдалий замах».

А журналіст Віталій Портніков попереджає: «Військовий переворот в Україні може мати катастрофічні наслідки для держави — ​втрату частини території, розрив із Заходом, розруху і смерть, відновлення повної залежності від Москви. Але це не означає, що його не може бути. І це не означає, що його прихильники уявляють собі його наслідки. Більше того, як це нерідко вже бувало в українській історії, наслідки їх не сильно цікавлять. Їх цікавить миттєвість втілення ненависті в реальні дії. Яка різниця, що буде після цього?»

А й справді: чи хоча б раз задумувалася Надія Савченко про майбутнє, яке чекає на Україну після того, як під бурхливі оплески озброєної до зубів російської воєнщини із дзенькотом полетить донизу люстра з-під купола українського парламенту?..

Василь РОГУЦЬКИЙ

Telegram Channel