Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Личко стане, як у немовляти

Волинь-нова

Личко стане, як у немовляти

Здавалося б, зима закінчилася. Вже нема сильних морозів і пронизливого вітру, а шкіра обличчя виглядає гірше. Що робити?

О цій порі нам не вистачає вітамінів, знижується імунітет, шкіра нерідко червоніє, лущиться, з’являються прищі. Треба їй допомогти впоратися з цими проблемами — підживлювати, зволожувати. Вмиватися краще кип’яченою водою. Добре впливає на стан шкіри протирання відваром трав, наприклад м’яти, ромашки. Звичне вмивання можна замінити протиранням кубиками льоду із замороженими відварами лікарських рослин. Підійдуть: звіробій, листя берези і верби, шавлія. Готувати їх просто: трави заливаємо кип’ятком, настоюємо 30 хвилин, проціджуємо, переливаємо у формочки для льоду і заморожуємо.

Навесні, щоб шкіра мала кращий вигляд, слід вживати в їжу більше продуктів, багатих на вітаміни і мікроелементи.

Корисне для шкіри і відвідування лазні. Можна робити парові ванночки для обличчя і вдома, якщо нема розширених судин і пор. Навесні, щоб шкіра мала кращий вигляд, слід вживати в їжу більше продуктів, багатих на вітаміни і мікроелементи. Для зовнішнього підживлення варто робити маски, скажімо, з лимона. Він підтягує, відбілює шкіру і звужує пори обличчя. Але будьте обережні при його використанні. Лимонна кислота агресивна, її необхідно пом’якшувати.

Корисна для шкіри і така маска: половина банана, ложка молока і 3-4 краплі лимонного соку. Вершки з додаванням різних ягід і фруктів добре живлять суху шкіру. Квашена капуста робить її гладенькою і ніжною. Геркулес додає еластичності й гладкості, поповнює вітаміном В.

Приготуйте вівсяно-медову маску: замочіть геркулес у теплій воді, додайте ложку меду, нанесіть масу на обличчя на 10 хвилин. Застерігаємо, що при тривалому контакті продукти бджільництва можуть викликати алергічну реакцію.

Ослаблена шкіра вимагає дбайливого догляду і спеціальних косметичних засобів. Найкраще для її очищення навесні використовувати м’які скраби і маски. Включіть до свого арсеналу засоби на спиртовій основі. І візьміть за правило очищати обличчя відразу, як прийдете додому.

Досвідчені косметологи радять навесні відмовитися від пілінгу і шліфування. Ця процедура може зашкодити, бо підвищує чутливість шкіри до ультрафіолетового проміння.

Telegram Channel