Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

У пунктах пропуску на території області почали утворюватися черги з автомобілів на українсько-польській та українсько-білоруській ділянках кордону. Зокрема, у «Ягодині» накопичилося близько 600 транспортних засобів, а перед пунктом «Доманове» – 100 автомобілів. Це пов’язано з тим, що значна кількість наших громадян, які працювали за кордоном або перебували за межами країни з метою навчання, повертаються на пасхальні свята додому, — повідомили у Луцькому прикордонному загоні.

 

На 40 хвилин мешканці шести сіл Ківерцівського району заблокували трасу Рівне—Луцьк. Минулого четверга люди курсували пішохідним переходом на «цуманському перехресті», щоб таким чином привернути увагу до своєї проблеми: лісовози знищили їхню дорогу, а влада, мовляв, у ситуацію досі не втрутилась. Ще 50 мешканців Цуманської громади прийшли під стіни Волинської обласної ради, аби вимагати ремонту автошляху Цумань —Карпилівка, який, за їхніми словами, не лагодився понад 10 років. Якщо посадовці ніяк не відреагуюуть, то за тиждень вони зберуться на акцію з перекриття руху знову.

 

Автопарк із 27 легкових та вантажних машин (4 з них оформлені на дружину), у тому числі новий BMW X5, задекларував депутат Нововолинської міськ­ради Віктор Ярема. Обранець також володіє кількома земельними ділянками у різних районах Волині та магазинами біля озера Світязь, має у власності декілька фірм і фермерське господарство. Його дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у 2017 ро­ці становив 861,617 тисячі гривень (у 2016-му – 974,854 тисячі).

 

Стосовно голови Іваничівської районної ради Андрія Бадзюня відкрито кримінальне провадження за статтею «Самоправство». Заяву до правоохоронців подала голова райдержадміністрації Лілія Кревська за фактом інциденту, який стався 23 березня. Бадзюнь, не розірвавши договору оренди кабінету, що надавався в користування працівникам РДА, замінив замок в дверях та заселив туди своїх працівників. Останнім часом приміщення не використовувалося, але представники виконавчої влади відмовлялися звільнити його.

 

Близько двох десятків активістів зібралися біля будинку скандальної родини в Ковелі, яку звинувачують у знущанні над тваринами. Люди у себе на подвір’ї тримають собак і не годують їх. Прибули і журналісти. Власниця псів почала через паркан кидатися камінням і поцілила у камеру оператора. На місце події викликали поліцію, яка склала протокол і щодо утримання тварин, і щодо перешкоджання журналістській діяльності.

Telegram Channel