Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як пересадити цитрусові в домашніх умовах?

Волинь-нова

Як пересадити цитрусові в домашніх умовах?

Найкращим посудом для вирощування рослин вважають гончарні горщики та дерев’яні діжки: у них зайва вода стікає, а грунт провітрюється через пори у випаленій глині та дереві. Полив’яні та пластмасові підвазонники гірші, бо не «дихають». Вони мають бути такого розміру, щоб вільно вміщалася коренева система. Інакше рослина буятиме, а ґрунт може закиснути

Молоді цитрусові слід пе­ресаджувати у більший посуд щороку, ті, що вже плодоносять, – один раз на 2–3, багаторічні — один раз на 5–6 років. Орієнтиром, що рослину необхідно пересадити, є поява в отворі дна горщика кінчиків коріння.

Орієнтиром, що рослину необхідно пересадити, є поява в отворі дна горщика кінчиків коріння.

Для вирощування цитрусових у кімнатних умовах готують ґрунтосуміш із дернової і листяної землі, перепрілого гною і річкового піску у співвідношенні 2:2:2:1. На невеликий шар грунту ставлять коріння і поступово засипають, одночасно підтрушуючи рослину, щоб заповнити всі проміжки. Землю обережно ущільнюють до коренів та стінок. Коренева шийка має бути на рівні поверхні ґрунту. Посуд повністю не заповнюють, а залишають 2–3 см до верхнього краю, щоб можна було поливати.

Розрізняють пересаджування та перевалювання. В першому випадку рослину переносять з одного горщика в інший без ґрунту. Цю роботу слід проводити ранньої весни до початку сокоруху. При перевалюванні рослини виймають із тісного посуду і, намагаючись не порушити основного кореневмісного шару ґрунту, поміщають у посуд більшого об’єму, досипають землю і ущільнюють. Робити це можна будь–якої пори року.

Telegram Channel