Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

8% волинських лісів уражені шкідниками. Протягом року нові їхні осередки виникли на площі 22,5 тисячі гектарів, ліквідовано за цей період 15,3 тисячі гектарів заражених ділянок і на кінець 2017-го їхня площа становила 54,4 тисячі гектарів. У 2017 році загинуло в 1,6 раза більше деревини, ніж попереднього року. Відбулося це переважно внаслідок пошкоджень комахами, головним чином короїдом (85,2% загальної кількості).

 

Перевірка НБУ не виявила на Волині нелегальних обмінних пунктів валюти. Загалом працівники Національного банку України перевірили 13 регіонів, серед них і Волинь. 11 нелегальних пунктів виявили у Києві, Закарпатській, Харківській, Львівській та Рівненській областях.

 

Наша область однією з перших отримає нові одно- і двогривневі монети, які з’являться в обігу вже із 27 квітня цього року. Першими вони надійдуть до державних Ощадбанку і ПриватБанку. Інші зможуть отримати монети в день їхнього введення в обіг.

 

25-річна поліцейська з Миколаєва Валерія – перша жінка-вибухотехнік на Волині. Дівчина навчалася у Харківському національному університеті внутрішніх справ, з 2017 року служить в нашій області. «Робота не дає права на помилку, вимагає граничної відповідальності й зосередженості. Вона важлива й імпонує моєму характеру та стилю життя», — розповідає полісменка.

 

54 гривні штрафу сплатила мама 7-річного волинянина, який отруївся алкоголем. Дитина з інтоксикацією потрапила до Горохівської центральної районної лікарні другого дня Великодня. Хлопчик випивав у компанії дітей, серед яких був і один повнолітній. Його теж оштрафували – на 100 гривень.

 

У державному історико-культурному заповіднику в Луцьку презентували стародавнього меча. Його передали з села Раків Ліс, що у Камінь-Каширському районі. Довжина — метр і два сантиметри, вага – 700 грамів. Він у хорошому стані, на лезі присутня первісна заточка. Артефакт є найдавнішим зі знайдених на території Волинської області зразків холодної зброї цього типу.

 

У селі Мишів Іваничівського району місцеві мешканці «збунтувалися» проти орендаря ставків голови місцевого Товариства мисливців та рибалок, депутата районної ради Миколи Холмецького. Селяни зібрали близько ста підписів під вимогою не дозволити перетворювати окрасу села на хащі й не надавати йому більше права користування водними об’єктами. Люди пригадують, що чоловіка кілька років тому затримували під час незаконного вилову риби. Також його звинувачували у «кришуванні» браконьєрства.

Telegram Channel