Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події краю одним абзацом

У селі Птича Дубенського району Рівненської області прихильники УПЦ Московського патріархату не дозволяють відспівати загиблого у російсько-українській війні Миколу Гуменюка. Він загинув під час прориву з Іловайського котла, і протягом тривалого часу вважався зниклим безвісти. Ідентифікований за ДНК. Тепер сім’я хоче поховати його в рідному селі, однак через конфлікт УПЦ КП з УПЦ МП відспівати Героя в місцевому храмі неможливо. «Що заробив, те й отримав. Навіщо його взагалі перезахоронювати? Хай лежить, де лежить, нема чого його сюди везти», – заявила місцева жителька, прихильниця УПЦ МП Ніна Смогильова.

 

Відомий український співак, лідер та вокаліст гурту «От Вінта!», художник, карикатурист Юрій Журавель звернувся до народних депутатів Ігоря Мосійчука та Андрія Лозового з вимогою публічних вибачень через порушення авторського права. Митець стверджує, що політики спотворили роботу «Дружній шарж на Уляну Супрун». «Чим ви кращі за сепаратистів чи за губернатора Хакасії РФ Валентину Петренко? Чи за інших злодіїв, які нічого не створюють, а лише крадуть, псують і спотворюють авторський задум до взагалі протилежного змісту», – заявив Журавель.

 

Контейнер для збору вживаних речей поставили у центрі Дубна. Тепер мешканці міста мають можливість допомогти малозабезпеченим людям. Кожен охочий може покласти туди старий одяг та взуття, іграшки, прочитані книжки та інші подібні речі. Ініціатором встановлення контейнера в 2017 році став настоятель одного з місцевих храмів Роман Бобесюк. Торік він самостійно сортував усі зібрані речі та відвозив їх у дитячі і дорослі будинки-інтернати.

 

Сотні рівнян прийшли на відкриття співочого фонтану у Рівному за кінопалацом «Україна» на Чайчиній алеї. Після ремонту, який тривав майже рік, окрім музичного супроводу, з’явилась підсвітка. Реконструкція водограю обійшлася бюджету приблизно у півтора мільйона гривень. Міський голова Володимир Хомко обіцяє каскад фонтанів у парку Шевченка.

 

120 квадратних метрів сміттєзвалища горіло поблизу Рівного. Сигнал про пожежу надійшов до рятувальників о 12-й годині 12 хвилин 21 квітня, а справитися зі стихією вдалося лише о 20.15. На боротьбу з вогнем було задіяно від ДСНС 12 співробітників та 3 одиниці техніки, а також 12 працівників та 3 одиниці техніки комунального підприємства КАТП-1728, яке опікується сміттєзвалищем. Причина займання наразі встановлюється.

Telegram Channel