Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Пластикові пляшки – «зброя» дачника

Фото youtube.com.

Пластикові пляшки – «зброя» дачника

Насамперед їх можна використовувати задля економії води на городі

Для цього в кожній пляшці потрібно зрізати денце і закопати посудину в землю шийкою вниз – таким чином при поливі рослин вода швидко потрапляє відразу до коріння. І це значно економить її кількість. До того ж посудини темного кольору слугують відмінним акумулятором тепла ранньою весною в теплиці, оскільки вони притягують сонячні промені.

Із пластикових ємностей можна зробити огорожу для квітників чи грядок.

З маленьких пластикових пляшок можна зробити пастки для комах, через які пропадають багато фруктових дерев у саду. Щоб виготовити такий «капкан», треба взяти невелику посудину (0,5 л) і вирізати в ній отвір ближче до шийки. Після цього потрібно налити у флакон дріжджову закваску або ж солодку воду і закрутити кришку. Потім робимо петельку зі шпагату і підвішуємо готову пастку на гілках дерева. Комахи швидко сповзаються на такий запах і залазять у пляшку, а вибратися з неї вже не можуть.

А ще із пластикових ємнос­тей можна зробити огорожу для квітників чи грядок. Варіа­нтів – безліч. Для цієї ідеї підходять будь–які пляшки. На невелику клумбу їх знадобиться близько
50 штук. Відрізаємо верх приблизно на одну третину, при бажанні фарбуємо зовні в улюблений колір, для стійкості наповнюємо їх землею. Лопатою намічаємо форму майбутнього «оазису», визначаємо, як розмістимо «різнокаліберні» заготовки. Наприклад, якщо будуємо із 3– і 1,5–літрових пляшок, то їх можна ставити через одну – вийде «хвиля». Концепцію визначили — робимо клумбу. Принцип «будівництва» аналогічний дитячій грі в пісочниці: перевертаємо ємності догори дном і ставимо по контуру квітника. Готово. Рихлимо землю, садимо багаторічники — і милуємося красою не один сезон.

Telegram Channel