Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чому зникає життя  по той бік колії?

«Колись центр міста був у нас, а тепер відчуваємо себе нікому не потрібною окраїною».

Фото mapio.net.

Чому зникає життя по той бік колії?

Залізниця розділяє районний центр Здолбунів, що за 20 хвилин їзди від Рівного, на дві частини. Мешканці меншої та старішої нарікають, що з кожним роком все більше перестають відчувати себе містянами

Недавно там закрили відділення Укрпошти, а тепер відмовляється працювати і Ощадбанк. На місці поки що лишається тільки залізнична станція.

— Колись центр міста був у нас, а тепер відчуваємо себе нікому не потрібною окраїною, — нарікає мешканка Надія Сапожнікова. — Заледве добилися, аби сюди маршрутка ходила. А тепер ще й пошту закрили, і банк. А багатьом людям пенсійного віку незручно добиратися через залізничний міст до іншої частини. Чому не можна для людей зберегти відділення?

Жінка сподівалася, що принаймні банк на вулиці Гон­чара, 51–а залишать. Проте в Ощадбанку коментують: для мешканців буде банкомат та інформаційно–платіжний термінал у сусідньому магазині «1000 дрібниць», а утримувати відділення не можуть — через аварійний стан будівлі, в якій розташована і пошта.

У нас дуже багато людей пенсійного віку. Їм незручно добиратися через залізничний міст до іншої частини.

— Приміщення потребує значних капітальних вкладень, зокрема ззовні має вкрай непривабливий вигляд, — повідомили у прес–службі Ощадбанку. — Воно перебуває на балансі комунального підприємства «Міське будинкоуправління». Згідно з договором оренди орендодавець зобов’язаний робити капремонт приміщення, однак протягом 10 останніх років ніяких дій щодо поліпшення зовнішнього вигляду будівлі не проводили. У Здолбунові функціонує ще чотири установи Ощадбанку, шість банкоматів та чотири термінали. Найближчі до вулиці Гончара розташовані на вул. Шевченка, 202 та вул. Незалежності, 36.

Фактично зазначена будівля на вулиці Гончара належить міськраді. Але заступник здолбунівського міського голови Володимир Кондратюк переконує, що Ощадбанк та Укрпошта відмовилися утримувати відділення зовсім не через стан приміщення.

— Вони були збитковими, — зазначає пан Кондратюк. — Але Ощадбанк, можливо, таки залишиться. Ми готові зробити ремонт споруди. Щодо тієї частини Здолбунова, то про неї дбає міська влада, як і про інші. Зокрема, там уже освітлено чотири вулиці, їздить експрес–маршрутка на інший бік Здолбунова, і зводять новий багатоквартирний будинок.

Левко ЗАБРІДНИЙ.

Telegram Channel