Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Московський патріархат  проти автокефалії УПЦ

Кремлю від таких українських кроків робиться погано.

Волинь-нова

Московський патріархат проти автокефалії УПЦ

Святий і Священний Синод Вселенського патріархату у Константинополі отримав від церковних і цивільних властей звернення про надання автокефалії Українській православній церкві і вже провів з цього приводу засідання 19 і 20 квітня

«Як справжня Материнська Церква ми розглянули питання, що відносяться до церковної ситуації в Україні, як це робилося і під час минулих сесій Синоду. Отримавши від церковних і цивільних властей, які представляють мільйони українських православних християн, петицію про надання автокефалії (Синод. – Ред.), ухвалив рішення тісніше спілкуватися і координуватися з сестринськими православними церквами у цьому питанні», — йдеться у заяві і зазначається, що Вселенський патріархат «несе відповідальність за збереження Всеправославної єдності і турботу про православні церкви по всьому світу — особливо про український православний народ, який отримав рятівну християнську віру і святе хрещення від Константинополя».

Журналістів до лаври не пускали, охорона погрожувала фізичною розправою.

У Київській патріархії УПЦ вважають, що і заява, і засідання є формальним початком процедури проголошення Томосу.

Тим часом представник УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич заявив, що Константинопольський патріархат, який є відповідальним за загальноправославну єдність, не зробить нічого такого, що цій єдності завадило б.

«Давати автокефалію УПЦ Київського патріархату — це те саме, що приймати «ДНР» та «ЛНР» в ООН…» Піджак до гудзика не пришивають, а навпаки — гудзик до піджака», — заявив він, додавши, що історія з автокефалією закінчиться «великим пшиком».

До речі, 19 квітня намісник Києво–Печерської лаври Павло Лебідь гучно відсвяткував день народження у компанії політиків, бізнесменів, меценатів. Протягом дня у двір біля резиденції владики одна за одною під’їжджали дорогі іномарки, з яких виходили гості з подарунками та квітами. Під вечір із трапезної, де пригощали гостей, долинали співи. Однією з перших затягли «Де ж ти, моя Суліко». Журналістів до лаври не пускали, охорона погрожувала фізичною розправою, забороняла знімати та змушувала видалити відео.

Telegram Channel