Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сьогодні убивці прийшли до ромів, а до кого прийдуть завтра?

Маму порізали за те, що пробувала захистити 10-річну дитину.

Фото rferl.org.

Сьогодні убивці прийшли до ромів, а до кого прийдуть завтра?

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

«Били молотками і ножами»

Кривава розправа над циганським табором під Львовом сколихнула Україну

Нападники  штрикали ножами у всіх, хто траплявся на шляху. Вони закололи 24-річного громадянина України ромської національності. Ще четверо людей, у тому числі 10-річний хлопчик та жінка, отримали ножові поранення. Один із них повідомив, що на нього накинулись із ножами та молотками. 

У голові не вкладається і те, що злочинцям лише по 16—17 років. За даними поліції, більшість із 14 підозрюваних є учнями львівських шкіл, ще один навчається у ліцеї, а інший – у профтехучилищі. Організатором злочину був 20-річний юнак. Вісьмох затримано, двох суд уже взяв під варту.

У голові не вкладається і те, що злочинцям лише по 16—17 років.

Підлітки сказали, що належать до організації «Твереза та зла молодь». Але хто ж їм вкладає в голови людиноненависницькі ідеї? У Службі безпеки України не виключають, що ниточка тягнеться до Росії. «Проаналізувавши наявні матеріали, ми бачимо, що подібну організацію зареєстрували 2014 року там. Ми розуміємо, що за цим справді може стояти – не беруся сказати 100 відсотків – Кремль. Росіяни постійно намагаються грати на міжнаціональних питаннях...» – заявив голова СБУ Василь Грицак.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий сказав: «…Маму порізали за те, що пробувала захистити 10-річну дитину. Я прошу вас чітко усвідомити цю картину, перш ніж писати коментарі в стилі «так їм і треба!». Історія свідчить, що відстань від цивілізованої людської істоти до бездушної бестії — невелика. Залишайтесь людьми!»

Факти:

lЗа офіційними даними, в Україні зареєстровано 47,5 тисячі ромів. За неофіційними – від 200 до 400 тисяч. Найбільше їх проживає на Закарпатті – 51 тисяча. Кочовий спосіб життя ведуть саме ромські громади Закарпатської області, причому не більше 10% із них, тобто близько 5 тисяч осіб. 

lРоми, на яких напали під Львовом, допомагали місцевим із господарськими роботами на городі. У злочинах не були помічені.

 

Жартують, певно: після виступу Винника закликають на стадіон… священиків

В Івано-Франківську зареєстрували дивну електронну петицію, у якій вимагають освятити міський стадіон «Рух» після того, як там відбувся концерт співака Олега Винника 

 

 Автори звернення вбачають у його піснях пропаганду алкоголізму («мне не все равно, с кем ты пьешь вино»), розпусти («ты летала в чьих-то сладких снах»), подружньої зради («ах, как жесток обман, у тебя с другим роман») і антихристиянства («человек – отчасти Бог»). «На концерті також були заміжні жінки, у яких під час виконання артистом деяких пісень могли виникати гріховні думки, які згубно впливають на суспільну мораль», – пишуть автори петиції.

Подія була закритою і мала віковий ценз 21+.

А може, таким чином вони глузують зі свого мера Руслана Марцінківа, який раніше доручив освятити Палац Потоцьких після виступу в ньому гурту «Хамерман знищує віруси» під час фестивалю Porto Franko. Артисти ходили на сцені майже голими, прикривши лише статеві органи. При цьому подія була закритою і мала віковий ценз 21+.

 

Білл Гейтс вклав мільйони у створення комарів-убивць 

Але вони мають знищувати не людей, а… інших комарів

 

 Учені спробують генетично модифікувати комах, здатних боротися з малярією, від якої щороку помирає понад мільйон осіб у всьому світі. Вони є переносниками цієї хвороби. Точніше, це роблять самки, адже тільки вони кусають людей.

Науковці придумали такий план: вони вводитимуть спеціальний ген самцям, і після спарювання з ними самки гинутимуть. Крім того, в процесі розмноження передадуть потомству ген, який перешкоджатиме комарам дожити до дорослого періоду, коли вони починають пити кров.

 

Посварилися у Рівному, а в Харкові здійснив жорстокий злочин: застрелив подружжя та поранив їхню дитину 

Вбито 40-річного бізнесмена Олега Соловйова та його колишню дружину Яну Козак, якій було 39 літ, 12-річна дочка Саша поранена в ноги

У розправі підозрюється підприємець Костянтин Безрук, який був другом дитинства загиблого. Слідство вважає, що ймовірною причиною кривавої трагедії став  борг у 100 тисяч доларів. Душогуб влетів у квартиру і пострілами у спину вбив спочатку чоловіка, а потім дружину. За його словами, у дівчинку він влучив випадково. У цей час у помешканні перебувала мати потерпілого.  Безрука затримали патрульні, коли він на своєму авто намагався покинути місто. У багажнику його автівки поліцейські знайшли гладкоствольну рушницю, карабін, травматичний пістолет, патрони та гроші – 200 тисяч доларів і 50 тисяч гривень.

У багажнику його автівки поліцейські знайшли гладкоствольну рушницю, карабін, травматичний пістолет, патрони та гроші – 200 тисяч доларів і 50 тисяч гривень.

До речі, Яна Козак із донькою проживала у Рівному. І саме  Костянтин Безрук разом із Олегом Соловйовим їздив туди, щоб привезти їх до Харкова на літні канікули. Дорогою чоловіки посварились, та так, що за кілька днів до вбивства підозрюваний Безрук звернувся до районного відділу поліції із заявою про загрозу життю з боку людини на ім’я Олег. Поліція нібито розпочала перевірку, але в заявника здали нерви — і він наважився на страшний злочин…

 

54-річна екс-дружина Сильвестра Сталлоне народила доньку!

Данська акторка Брігітта Нільсен (на фото), найбільш відома за фільмом «Руда Соня», стала мамою уп’яте

 

 54-літня екс-дружина Сильвестра Сталлоне, в якої є четверо старших синів, народила донечку своєму чоловікові (він у неї п’ятий – Ред.), продюсеру Маттіа Дессі. Дівчинку, яка з’явилася на світ у Лос-Анджелесі з вагою

2 кілограми 523 грами, назвали Фрідою. «Це була довга дорога, але воно того варте. Ми ще ніколи не любили так сильно», – зізналися Брігітта і Маттіа.

Найстаршому з братів крихітної Фріди вже 34 роки. Він усього на п’ять літ молодший за свого вітчима.

До речі, найстаршому з братів крихітної Фріди вже 34 роки. Він усього на п’ять літ молодший за свого вітчима.

 

Пряма мова

Ірина БЕКЕШКІНА, соціолог, директор фонду «Демократичні ініціативи», про те, якими бачить українців:

 

 Любила використовувати у презентаціях картинку: українець висить над прірвою. І тримається однією рукою за європейський берег, другою – за російського орла. Зараз він ще там, над урвищем, але обома руками тримається за європейський берег і вибратися з прірви може лише туди.

Оглядав Василь УЛІЦЬКИЙ.

Telegram Channel