Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ось вона –  «жінка майбутнього».  Не страшно?

Щоб забезпечити свою модель «кишенею» для малюка, Еліс пожертвувала її грудьми. «А що, пані професорка ніколи не чула про існування дитячих візочків?» – дивуються у коментарях.

Фото Daily Mail.

Ось вона – «жінка майбутнього». Не страшно?

Професор-антрополог Еліс Робертс представила «ідеальну версію» себе, позбавлену всіх еволюційних недоліків, властивих тілу людини

Наукові співробітники Брістольського університету на чолі з Еліс Робертс вирішили заглянути в майбутнє і дізнатися, якою стане людина. Про свої висновки вони розповіли виданню Daily Mail. Суть експерименту полягала у злитті науки і мистецтва, щоб уявити, яким буде ідеальне з точки зору еволюції жіноче тіло. Результат налякав не тільки відвідувачів музею антропології, а й самих учених.

Людську шкіру дослідниця замінила на жаб’ячу, бо вона виділяє слиз і захищає від ультрафіолету.

«Людський організм, хоч і фантастичний, але далекий від досконалості, — пояснила керівник проекту. — Як фахівець з анатомії я знаю, що мільйони років еволюції залишили безліч збоїв. На мій погляд, нам давно пора привести себе до ладу». За словами Робертс, люди стали жертвами власного успіху. Все, що потрібно для вдосконалення, — прожити досить довго, щоб передати свої гени. Після того як людина залишила потомство, еволюція не дуже її стосується. Тому у нас залишаються вади, яких ми не можемо позбутися в її процесі.

 

 Робертс розробила «поліпшену» жінку спеціально для документального фільму про наукові перспективи створення досконалої людини. Антрополог вирішила відступити від канонічних еволюційних процесів, на шляху до «ідеалу» вона спостерігала за тваринами й адаптувала їхні найкращі якості до людського тіла. Людську шкіру дослідниця замінила на жаб’ячу, бо вона виділяє слиз і захищає від ультрафіолету. Систему дихання було взято у птахів, які найефективніше використовують кисень. Робертс також додала жінці сумку для потомства і додаткові артерії для зменшення ймовірності серцевого нападу. Вуха для своєї моделі вона запозичила у кажанів, а замість ніг наділила її пташиними лапами, щоб збільшити швидкість бігу, хоч можливість забиратися на височини при цьому зменшиться.

Тож «ідеальна жінка майбутнього» постала перед публікою в образі чудовиська–кенгуру з пташиними ногами. «Коли вперше побачила 3D–модель свого експерименту — я жахнулася», – зазначила й сама авторка дослідження.

Надія АНДРІЙЧУК.

За матеріалами uagolos.com, espreso.tv, maximum.fm, Daily Mail.

Telegram Channel