Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Стів Джобс: «Ви не зможете нікого найняти, щоби хворів замість вас»

Фото hrlife.in.ua.

Стів Джобс: «Ви не зможете нікого найняти, щоби хворів замість вас»

Він створив найдорожчу компанію на планеті — «Аррle», прославився як виробник комп’ютерної техніки і програмного забезпечення, став людиною-легендою. Помираючи у віці 56 років від раку підшлункової залози, мільярдер підсумував своє життя і сформулював короткі настанови для тих, хто ще має час зрозуміти, що насправді є цінністю. До його слів варто прислухатися нашим олігархам і можновладцям. І не тільки…

«У цей момент, коли лежу в ліжку хворий, і згадую весь свій життєвий шлях, розумію, що все визнання і багатство, які є в мене, безглузді й позбавлені вищого сенсу перед лицем неминучої смерті.

Я досяг піку успіху в діловому світі, в інших галузях моє життя є його сутністю. Однак, окрім роботи, маю мало радості. Зрештою, багатство — це просто факт життя, до якого я звик. Ви можете найняти когось, щоб він водив машину, заробляв гроші, але ви не можете нікого знайти, аби він хворів замість вас. Можна придбати матеріальні речі. Але є одна, якої не вдасться знайти, коли вона втрачена, — не можна купити життя.

Можна придбати матеріальні речі. Але є одна, якої не вдасться знайти, коли вона втрачена,  — не можна купити життя.

Чим старшими стаємо, тим більше мудрішаємо. І поступово починаємо розуміти, що годинники за 30 доларів і за 300 показують той самий час. Чи будемо ми носити із собою гаманець, який придбали за 30 доларів, чи удесятеро дорожчий, обидва вміщують однакову суму грошей. Їздитимемо на автомобілі вартістю 150 000 доларів або на машині за 30 000 — дорога і відстань однакові, і ми досягаємо того ж місця призначення. Вип’ємо пляшку вина за 300 доларів чи за 10 — «кайф» буде однаковим. У власному будинку площею

300 або 3000 квадратних метрів — ти однаково самотній. Справжнє внутрішнє щастя полягає не в матеріальних речах цього світу. Яка різниця, чи ти летиш першим чи економ–класом, якщо літак зазнає аварії, то ти падаєш разом з ним.

Отже… Сподіваюся, ви розумієте: коли у вас є друзі або хтось, із ким можна поговорити, то це справжнє щастя! Тож виховуйте своїх дітей, щоб вони були не багатими, а щасливими. Тоді, коли виростуть, знатимуть цінність речей, а не їхню ціну.

Споживайте їжу як ліки. Інакше доведеться вживати ліки як їжу.

Ті, хто вас любить, ніколи не покинуть. Навіть якщо є 100 причин відмовитися від спілкування, він або вона завжди знайдуть одну причину бути стійкими і не залишити вас.

Якщо ви просто хочете рухатися швидко, то йдіть самі! Але якщо бажаєте дістатися далеко, будьте разом!

Шість найкращих лікарів світу:

1) сонячне світло;

2) відпочинок;

3) спортивна зарядка;

4) дієта;

5) упевненість у собі;

6) друзі.

Насолоджуйтеся здоровим життям!»

Telegram Channel