Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Кора білої верби захищає від інфаркту

Фото hibridxshop.com.

Кора білої верби захищає від інфаркту

Серцево–судинні захворювання можуть виникати в результаті малорухливого способу життя, нездорового харчування, шкідливих звичок тощо. В наших силах зменшити кількість чинників, які провокують недуги. Запобігти їм допомагає також фітотерапія

Пожвавлює рух крові і зменшує загрозу розвитку серцевих нападів, інсультів і варикозного розширення вен настій кори верби білої. Вона відома як природний аспірин через сильну антикоагулянтну дію і здатність покращувати кровотік. У корі верби містяться саліцил, дубильні речовини, флавоноїди, смоли та вітамін С. Препарати із неї запобігають тромбоутворенню, мають жарознижувальну, знеболювальну, потогінну, в’яжучу, кровоспинну, сечогінну, антиревматичну дії. Їх застосовують при гастриті, коліті, дизентерії, лихоманках, внутрішніх кровотечах, туберкульозі, тифі, ревматизмі, подагрі, гінекологічних хворобах, ангіні і ГРЗ. Зовнішньо кора верби знадобиться для полоскання горла, у приготуванні ванн для ніг у випадку варикозної хвороби, підвищеної пітливості стоп, хвороб шкіри.

Я ж використовую її настій для профілактики інфаркту та інсульту. Інгредієнти: 1 чайна ложка сухої кори білої верби, 1 склянка води. Залийте кору окропом, накрийте і залишіть на 10–15 хвилин. Вживайте по склянці цього настою вранці натщесерце кожен третій день. Перед застосуванням засобу проконсультуйтеся з лікарем.

Олена ТИНЬКО
м. Луцьк.

Telegram Channel