Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Нарезонаснішні події в житті краю одним абзацом

У дитячих садочках на Волині на сотню місць припадає 126 вихованців. За цим показником наш край – на передостанньому місці серед областей України. В управлінні освіти та науки облдержадміністрації планують створення додаткових місць, зокрема, на базі закритих малокомплектних шкіл.

Волинські прикордонники ліквідували незаконний канал міграції, через який українець переправляв нелегалів до ЄС. Трьох громадян Бангладеш та одного Пакистану затримали на ділянці відділу прикордонної служби «Рівне» за 5 кілометрів до державного кордону України.

На Волині завершується збір ранніх зернових культур (97%). Середня врожайність посівів становить 39,8 центнера з гектара. Цьогоріч в області добре  вродили соя, соняшник і кукурудза.

Два випадки загорянь на Камінь-Каширщині у суботу трапилися через попадання розряду блискавки. Стихія спалила дерев’яні господарські будівлі мешканців сіл Нуйно і Добре. На місці події працювали вогнеборці.

Дві вершини Паміру – пік Корженевської (7 105 м) та пік Ісмаїла Сомоні (7 495 м) — підкорив луцький альпініст Денис Пєсков.  19 серпня він повернувся з місячної подорожі до Таджикистану. Довгий етап фізичної підготовки дав можливість на успішну реалізацію задуманого. 

14-річний лучанин Олександр Омельчук встановив рекорд з набивання м’яча (чеканка) — 3 284 рази. Як повідомив батько хлопця у соцмережі, син навіть перевершив уміння всесвітньо відомих футболістів: Ліонеля Мессі (3168 разів),  Кріштіану Роналду (2911), Хамеса Родрігеса (2344),  Неймара (2123), Марадони (1851), Ібрагімовича (1522), Ройса (1283). n

Telegram Channel