Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Як мед – то й ложкою?..

Навіть з корисними продуктами потрібно знати міру.

Волинь-нова

Як мед – то й ложкою?..

За день здорова людина може з’їдати не більше 150 грамів цілющого солодкого продукту. Така порція принесе найбільше користі

Але врахуйте, що ця доза розрахована тільки для тих, хто не вживає цукру. Якщо ж ви від нього не відмовляєтеся, то ваша денна норма меду — 50 грамів. Звичайно, багато залежить від способу життя, характеру фізичних навантажень, раціону харчування. До речі, 100 грамів цілющого продукту з пасіки містять 330 кілокалорій (а це 1382 кДж). Цінні властивості меду зумовлені його складом: крім цукрів (глюкози і фруктози) і води, він містить масу необхідних людині мікроелементів (залізо, йод, магній, калій, кальцій та інші), а також вітаміни, які є біогенними стимуляторами.

Не можна підсолоджувати медом гарячий чай.

Зважаючи на високу калорійність, мед корисний для відновлення сил після важких захворювань, після спортивних змагань, фізичних навантажень, а також підліткам під час інтенсивного росту. Він підвищує імунітет, застосовується у лікуванні застуд, ГРВІ, захворювань серцево–судинної системи, органів шлунково–кишкового тракту, шкірних та багатьох інших недуг.

Мед споживають не одночасно з їжею, а за 1,5–2 години до або через 3 години після неї. Його бажано нічим не запивати. Не можна підсолоджувати медом гарячий чай. При нагріванні вище 40 градусів його антибактеріальні та противірусні властивості втрачаються.

Telegram Channel