Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Франсуа Олланд: «Путін погрожував Порошенкові «розчавити» військо України»

Кремлю дуже не сподобались мемуари французького політика.

Волинь-нова

Франсуа Олланд: «Путін погрожував Порошенкові «розчавити» військо України»

Сенсаційне зізнання екс–президента Франції

Очільник Росії Володимир Путін 11—12 лютого 2015 року в Мінську з Ангелою Меркель, Франсуа Олландом, Петром Порошенком погрожував главі нашої держави. Про це тодішній французький керманич написав у мемуарах «Уроки влади», передає видання «Тиждень».

«Порошенко з Путіним постійно підвищували голос один на одного. Російський президент так рознервувався, що став погрожувати остаточно «розчавити» військо свого візаві. Це засвідчило, що війська Росії на Сході України є. Очільник Кремля схаменувся та взяв себе в руки», — цитує видання мемуари французького керівника.

Порошенко невідступно боронив суверенітет своєї країни, а Путін домагався автономії для повсталих провінцій.

Франсуа Олланд стверджує, що під час переговорів наш Президент неухильно захищав Україну. «Порошенко невідступно боронив суверенітет своєї країни, а Путін домагався автономії для повсталих «провінцій» і хотів відтягнути припинення вогню ще на три тижні. Він був настільки негнучким, що заперечував свій безпосередній зв’язок із ватажками сепаратистів, казав, ніби не може за них вирішувати, вимагав, щоб із ними проконсультувалися», — пише Олланд.

За його словами, переговори просувалися дуже повільно з великою кількістю заперечень. Потім російський керманич заявив, що йому треба проконсультуватися з ватажками бойовиків. «Путін виходить подзвонити. Через кілька хвилин він повертається та повідомляє, що сепаратисти — ті самі, про яких він казав уранці, мовляв, їх не знає,—згідні», — зауважив екс–президент Франції.

Крім того, як зазначає видання, французький політик, не вагаючись, називає винних у падінні літака
МН–17. «За кілька місяців до переговорів, у липні 2014–го, ракета, випущена проросійськими бойовиками, ненавмисне збила в районі Донецька літак Malaysia Airlines, позбавивши життя 298 пасажирів, із яких 80 — діти», — написав Франсуа Олланд.

Алла ЛАЗАРЕВА,
tyzhden.ua

 

 

Telegram Channel