Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Рівне: коротко про головне

Волинь-нова

Рівне: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • 135 мільйонів доларів — обсяг залучених прямих інвестицій (акціонерного капіталу) в економіку Рівненщини на 1 липня цього року. У розрахунку на одну особу населення — це 116,3 долара. Кошти надійшли з 36 країн світу, найбільше з Італії — 30,6 мільйона доларів, Німеччини — 23,6 мільйона, Кіпру — 22,1 мільйона.
  • Понад 18,5 тисячі дітей пішли у перший клас цьогоріч. Це на 2 тисячі більше, ніж минулого навчального року. В обласному центрі рекордна кількість першокласників – 3523, що на 296 більше, ніж торік.
  • Екс–військовослужбовець АТО з Березнівщини Андрій Усач, у якого замість лівої ноги — протез, підкорив Говерлу. Завдяки небайдужим українцям, які назбирали кришечки для оплати протезування, чоловік отримав можливість займатися спортом і вже скоро представлятиме Україну на Іграх Нескорених у двох дисциплінах: стрільба з лука і веслування на тренажерах.
  • У Вараші дитині з особливими потребами відмовили в навчанні в музичній школі. Дев’ятирічна Софія, хоч і на візку, відвідує звичайну школу, гуртки, співає в церковному хорі. Як і старша сестра, вона вирішила навчитися грі на фортепіано. Однак у закладі кажуть, що немає місць.
  • 15 автомобілів підпалили на Рівненщині від початку року. 11 з них — в обласному центрі, повідомили в Головному управлінні Нацполіції області.
  • Бурштин на суму 2,8 мільйона гривень вдома зберігав житель Рівненського району. Мішки з янтарем різних фракцій вагою майже 200 кг виявлено та вилучено з його домоволодіння, які він тримав у гаражі, підвальному приміщенні та на горищі.
  • У Млинові, що на Рівненщині, відкрили пам’ятний стенд «Вони відійшли в безсмертя» загиблим у зоні проведення АТО на Сході України. Захищали цілісність і незалежність держави п’ятеро мешканців району. Доля ще одного земляка — кіборга Олександра Кравчука з Аршичина — досі невідома. На стенді — портрети та біографічні матеріали про Героїв. Виготовили його за кошти небайдужих земляків, а встановили учасники бойових дій.
Telegram Channel