Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

  • У Нововолинську гірники шахти №9 знову розпочали протести з вимогою погасити борги із зарплати і відмовилися спускатися в шахту. Працівникам промислової групи виплачено 25% заробітку за липень. В. о. ге­нерального директора ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк зустрівся із шахтарями і пообіцяв виплату заробленого в межах ще 25 %. Акція триватиме до надходження хоча б якихось коштів.
  • 15775 школярів Волині пішли цьогоріч у перший клас. 3100 з них навчатимуться у Луцьку.
  • Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман порекомендував усім прослухати трек «Найкращий друг» луцького гурту «Фіолет». «Як співають хлопці, «Все в нас попереду», — написав очільник уряду.
  • Волинь — друге місце в Україні за кількістю шкіл, які мають інклюзивні класи. У нашій області їх 143. Випереджає Волинь лише Київщина – 148 закладів. Загалом же в нашій країні понад 3 тисячі шкіл мають такі класи. У них займається 7720 дітей із особливими освітніми потребами.
  • Напередодні 1 вересня злодії винесли зі школи в селі Одеради Ківерцівського району єдиний ноутбук. Невідомі вдерлися до приміщення навчального закладу, розбили вікно і викрали його. До слова, у цій школі відсутні нові меблі, інша оргтехніка.
  • На 20-річного волинянина, який, імовірно, заснув на колії, наїхав тепловоз поблизу села Доротище. «Швидка» доправила потерпілого до Ковельської лікарні, де його прооперували. Наразі медики кажуть, що його стан потерпілого важкий, але стабільний.
  • 16-річну дівчину, яка могла стрибнути униз, зняли з даху ковельські поліцейські. Тривожне повідомлення про підлітка на парапеті дев’ятиповерхівки патрульні отримали від очевидців. Екіпаж прибув миттєво, полісмени обережно підійшли до неї, вона сиділа на краю даху і плакала. Дівчину відвезли до лікарні на додаткове обстеження.
Telegram Channel