Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Коли копати моркву?

Фото vkusniogorod.blogspot.com.

Коли копати моркву?

Своєчасний збір коренеплодів — ​один із важливих факторів збереження врожаю

Поспішати не варто, адже за температури повітря вище 7–8 градусів у моркви обмін речовин не сповільнився і активний відтік поживних речовин з надземної частини у корінь йде повним ходом. Зібрана у цей період морква буде в’янути, та й урожай отримаєте на 30–40 відсотків менший.

Перші приморозки оранжевій красуні не страшні: вона витримує кілька градусів морозу. Збирати врожай найкраще за сухої погоди.

Перші приморозки оранжевій красуні не страшні: вона витримує кілька градусів морозу. Збирати врожай найкраще за сухої погоди. Ознаками дозрівання є пожовтіння нижніх листків. Моркву можна копати вилами з плоскими зубцями. Не варто оббивати ґрунт, стукаючи коренеплодами один об інший. Гичку треба одразу повністю обрізати. Далі моркву слід просушити, але не на прямому сонці, де вона в’яне. Найкраще покласти її на 1–2 дні під навісом. Затим посортувати і закласти на зберігання. 

 

 

Telegram Channel