Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

16,93 мільйона гривень — вартість будівництва полігона твердих побутових відходів міста Горохова. Нове сміттєзвалище планують облаштувати до кінця 2019 року. Гарантійний термін його експлуатації становитиме 10 років.

 

З нагоди річниці вбивства відомого українського громадського діяча та опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе в Луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відслужили заупокійну літію. Богослужіння відбулося з ініціативи Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України. Його відправив голова інформаційно-видавничого центру єпархії протоієрей Віталій Собко разом із дияконом Сергієм Панащуком. Крім того, під час служби пом’янули всіх волинських представників цього фаху, які відійшли у Вічність.

 

Першу щорічну літературну премію Івана Корсака вручили українському філософу, письменнику та публіцисту Петру Кралюку за книгу «Синопсис». Переможець отримав медаль та грошовий приз — 50 тисяч гривень. Всього на конкурс було подано 12 робіт. Відзнаку на знак пам’яті про відомого волинського письменника і журналіста заснувала його родина спільно з видавництвом «Ярославів Вал».

 

У Маневичах юний активіст Давид Козка самотужки прибрав частину стадіону. Як зазначив хлопець на своїй сторінці у «Фейсбуці», на Всесвітній день прибирання ніхто не прийшов. «Коли у 150 країнах наведення порядку у самому розпалі, то в Маневичах уже все завершено. Адже акцію підтримало аж 0(!) людей. Так, погоджуюсь, реклами майже не було... Але вважаю, що, окрім репостів і лайків, можна було б все-таки прийти і зробити своє селище чистішим! Але ж на словах патріотом бути легше!» – зауважив студент.

Telegram Channel