Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Рівненщина: коротко про головне

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Двоє атовців із Рівненщини — у черзі на трансплантацію серця. Першому ще немає 50 років, а другому — близько 60-ти. В одного спадкова хвороба серця — дилатаційна кардіоміопатія, і не виключено, що його сину теж із часом потрібна буде пересадка. Загалом заміни органів потребують 11 мешканців області.

 

Рівненщина найменше серед усіх регіонів використала коштів на ремонти місцевих доріг – лише 17%. Начальник управління дорожнього господарства облдержадміністрації Віталій Кардаш пояснив: по 14 дорогах фактично завершені роботи, але оплату ще не проводили, бо перевіряють їх якість. Ще 21 – у стадії ремонту. Таку інформацію оприлюднив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Серед лідерів використання коштів Дорожнього фонду – Хмельницька (99%), Івано-Франківська (86%), Чернігівська (84%), Вінницька (83%), Львівська (80%) області та Київ (84%).

 

Під колесами потяга на Рівненщині загинув 58-річний чоловік. Це сталося на залізничній станції Дубно. Швидкісний поїзд №44 сполученням Івано-Франківськ — Київ на залізничному переході наїхав на людину. Від отриманих травм постраждалий помер на місці.

 

На Рівненщині вакцину від сказу для м’ясоїдних тварин — лисиць, вовків, єнотовидних собак — скидатимуть з легких літаків АН-2, які злітатимуть з аеродрому у селі Воронів Гощанського району. Ліки будуть міститися у приманках. Це квадратик, розміром трішки менший за коробку сірників, сірувато-коричнюватого кольору, зі специфічним запахом м’ясо-кісткового борошна для того, щоб тварини могли вільно їх знайти. Засіб безпечний для людей і тварин, тож якщо раптом його з’їсть худоба, нічого страшного не станеться.

 

Дві рівнянки віком 11 та 12 років побили на рік меншу дівчинку, яка заступилася за бездомного собаку. Школярки близько півгодини знущалися над жертвою: спочатку душили, а потім пригрозили розбити їй голову об бордюр, щоб коли вона помре, ніхто не знайшов. Дівчинка про все розповіла мамі, а та звернулася у поліцію. Відомо, що всі діти — учасники конфлікту — навчаються у різних школах — №22, 25 і 28. За цим фактом розпочато досудове розслідування.

Telegram Channel