Зібрали картоплю – ​час смажити деруни! - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.18 € 32.32
Зібрали картоплю – ​час смажити деруни!

Волинь-нова

Зібрали картоплю – ​час смажити деруни!

Любите і смажені печериці, й картопляні оладки? Не думайте, що обрати, — ​поєднайте ці смаки в одній страві. Не сумніваємося, що вам обов’язково захочеться приготувати її ще не раз

…з грибами

Інгредієнти: 300 г печериць (згодяться і боровички чи маслюки, попередньо відварені), 6–7 картоплин, 1 цибулина середньої величини, 1 яйце, 2 ст. л. борошна, 1 ст. л. сметани, сіль і перець за смаком, олія для смаження.

Приготування. Печериці помити, порізати кубиками й обсмажити на олії до готовності, посолити за смаком. Картоплю і цибулину почистити, помити й натерти на дрібній тертці. Якщо маса вийшла надто рідкою, краще злити трохи соку, аніж «забити» тісто борошном. Добавити в пюре гриби, яйце, муку, сметану, сіль та перець, добре вимішати і смажити деруни до утворення золотистої скоринки на добре розігрітій сковороді.

…картопляно–гарбузові

Про користь гарбуза відомо давно,
але не всім подобаються страви з нього. Потріть його в тісто для дерунів — ​смаку він не зіпсує, до того ж надасть страві яскравого забарвлення

Інгредієнти: 0,5 кг картоплі, 400 г гарбуза, 2 яйця, 3 ст. л. борошна, 100 мл молока, сіль, перець на смак, олія для смаження.

Приготування. Почищену картоплю натерти на дрібній тертці. Молоко закип’ятити. Тонкою цівкою влити його гарячим у картопляну масу, постійно помішуючи. Дати постояти 5–7 хвилин, після чого злити зайву рідину. Гарбуз очистити від насіння, волокон та шкірки, натерти на дрібній тертці. Відокремити жовтки від білків. До картоплі добавити потертий гарбуз, жовтки яєць, борошно, посолити і поперчити на смак. Яєчні білки збити в густу піну, акуратно ввести їх у гарбузово–картопляну масу. Розігріти пательню, влити олію. Ложкою викладати картопляно–гарбузову масу, смажити деруни на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки. Подавати гарячими, зі сметаною.

А в «Цікавій газеті на вихідні» за 13 вересня — ​ціла сторінка рецептів найрізноманітніших дерунів, а також секрети їхнього приготування. І щотижня в постійній рубриці «Пальчики оближеш!» цікаві факти про їжу, нові страви або ж незвичайні варіанти давно відомих. Не пропустіть: 20 вересня — ​«Без добавки борщ не смачний»!