Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Луцьку атовці обурені владою та вдячні Андрію Покровському

«Наше терпіння ще не дійшло до точки кипіння, але...»

Волинь-нова

У Луцьку атовці обурені владою та вдячні Андрію Покровському

Керівник ГО «Волинська спілка ветеранів антитерористичної операції» Вадим Ваврищук та голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський невдоволені тим, як влада ігнорує фінансування програми купівлі житла учасникам АТО

Зі слів Кобилинського, чиновники думкою учасників АТО повністю нехтують.

«На останньому круглому столі, який відбувався 19 жовтня, нам пообіцяли розібратися з програмою пайової участі, з тим, чому кошти не надходять. Окрім того, на жовтневій сесії Луцькради мали довиділити щонайменше 700 000 гривень, щоб «закрити» 8 мільйонів, які, з їхніх слів, і так повинні надійти безперешкодно», – сказав він.

Голова спілки додав, що навіть якщо гроші виділять на листопадовій сесії, то навряд чи вдасться їх освоїти.

«Таким чином, повториться минулорічна ситуація з неосвоєними 900 тисячами гривень, тому ми направляємо людей, які мають кошти для участі в програмі до департаменту ЖКГ, щоб вони заявили про це», – підкреслив Кобилинський.
Своєю чергою Вадим Ваврищук зауважив, що влада зобов’язана дофінансувати програму.

«Наша спілка дуже негативно ставиться до того, як затягується проблема з коштами. Таке враження, що з нами працюють за залишковим принципом. Розумієте, на програмі 50х50 не попіариш­ся. Перед виборами краще зробити дорогу чи щось на кшталт того, і це буде дуже красиво», – зазначив він.

Ваврищук додав, що наразі їхня спілка очікує позитивних дій з боку влади та не планує жодних радикальних дій: «Наше терпіння ще не дійшло до точки кипіння, ми поки спостерігаємо, але нам це не подобається».
Також очільники спілок подякували депутатові Луцької міської ради Андрію Покровському, який на жовтневій сесії ради спрямував на програму співфінансування купівлі житла учасникам АТО 50 на 50 1 мільйон гривень власних коштів. Він попросив урахувати цю суму як 25% фінансування та закликав владу знайти ще мільйон гривень на програму.

«Мені байдуже, хто що скаже: обранець виділив гроші — і люди отримають житло!» — наголосив Вадим Ваврищук.

«Сподіваємося, що нинішня більшість перегляне свої пріоритети і почне думати про людей, а не тільки про схеми і власні кишені», – резюмував Олег Кобилинський.

Нагадаємо, що на попередній сесії Луцькради Андрій Покровський обурювався тим, що на програму співфінансування житла учасникам АТО обіцяли 11 мільйонів гривень, а виділили лише 6. 

Руслан ПИЛИПЧУК

Telegram Channel