Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

Берег озера Пісочного, що в Шацькому районі, укріплять. На ділянці біля села Гаївка і санаторію «Лісова пісня» встановлять бетонні блоки, щоб вода не розмивала пляж.

 

Меморіальну дошку Степанові Бандері освятили в Луцьку на площі Героїв Майдану на постаменті, де буде споруджено пам’ятник. На ній – напис: «Вороги України боялися живого, бояться і мертвого». Тут також є реквізити банківського рахунку для збору пожертв на спорудження пам’ятника.

 

Озеро Світязь помітно обміліло. Про це повідомив начальник відділу лісового господарства Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Борис Бабеляс у соцмережі. «Такого Світязя я ще не бачив. Жах», – підписав свої світлини чиновник.

 

«Діамантове» весілля відсвяткували 9 листопада Людмила та Ананій Приймачок із села Сокіл Рожищенського району. Подружжя в парі уже 60 літ. Дід родом із села Духче, бабця – корінна соколянка. Одружились, коли їй було 20 років, а йому – 22. Купили хату в центрі села, вели господарство. Ананій Приймачок ще й досі запрягає коня та працює в полі. Виховали трьох дітей, мають правнуків.

 

Директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич отримав звання «Заслужений працівник культури України». Петро Порошенко присвоїв його нашому землякові в День працівників культури та народного мистецтва.

 

Восьмий Lutsk Fashion Weekend відбувся в Луцьку. Свої новинки демонстрували модельєри з Луцька, Львова, Києва, Одеси. Під час показу колекції відомої дизайнерки Олесі Марчук на подіум вийшли дівчата із серйозним захворюванням – легеневою гіпертензією. Вони не поступалися енергією професійним моделям, нафарбували губи синьою помадою, щоб показати присутнім, що під час такого діагнозу можуть синіти губи та шкіра. Цим організатори хотіли привернути увагу до проблеми і показати, що з такою хворобою можна повноцінно жити.

 

Двоколісного вкрали на проспекті Відродження в Луцьку в громадського активіста Дмитра Сандалова, засновника Асоціації велосипедистів Луцька. Це вже третя крадіжка цього транспортного засобу в очільника велолюбителів міста.

Telegram Channel