Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Головний податківець України вкрав 89 мільйонів

Можна бути впевненим: епідоз із мокрими грошима Продана увійде не тільки у кримінальну справу, а й стане анекдотом.

Волинь-нова

Головний податківець України вкрав 89 мільйонів

15 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила про підозру у незаконному збагаченні колишньому виконувачу обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану

Його підозрюють у тому, що за нечесні гроші він придбав дві квартири у Києві за 6,7 мільйона гривень, два будинки у Туреччині за 78 мільйонів і 3 авто представницького класу за 3,4 мільйона гривень, але оформив їх на близьку особу. За відмивання грошей пана Продана можуть запроторити до в’язниці на строк від 5 до 10 років. Якщо, по-перше, він повернеться з-за кордону, куди нещодавно втік, і, по-друге, прокурори зможуть довести у суді його вину. 

Тим часом Мирослав Продан заявив, що не втік, а виїхав на лікування, але не повідомив куди. Через соціальні мережі він пообіцяв, що скоро оприлюднить своє місце перебування і надасть лист від лікувального закладу, де поправляє здоров’я. А також натякнув, що може зганьбити прокурорів, які нібито безпідставно його переслідують: «Щодо спекуляцій з приводу того, чи повернусь я в Україну… Навіщо робити самогубні для репутації вчинки, якщо для реальних претензій правоохоронців немає будь-яких підстав?» — ​заявив Продан.

 Виявляється, гроші «пахли», тому що у ПриватБанку, де чиновник тримав готівку, прорвало трубу… І сміх, 
і гріх.

Нагадаємо, що 5 вересня Кабінет Міністрів звільнив його з посади за власною заявою. Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду голови Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.

Тож в Україні на колишнього фіскала чекає або тюрма, або повернення на стару посаду. До речі, влітку цього року глава уряду Володимир Гройсман заявив, що «Продан буде керувати ДФС, поки я прем’єр-міністр», бо вважав свого соратника успішним борцем із контрабандою.

P. S. Частина переданих Мирославом Проданом грошей на «хатинки» у Туреччині була мокрою і «поцвіла». Про це стало відомо з листування фіскала у месенджері з одеським адвокатом Віталієм Астаховим («Розумний»), який був посередником у справі. Дотепний адвокат в одному з повідомлень пише пану Продану: «Гроші дуже мокрі. Їх у бачку унітаза зберігали?» Виявляється, гроші «пахли», тому що у ПриватБанку, де чиновник тримав готівку, прорвало трубу… І сміх, і гріх.

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel