Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинь: коротко про головне

Волинь-нова

Волинь: коротко про головне

Найрезонансніші події в житті краю одним абзацом

48 жителів Луцька, які  пережили Голодомор у 1932–1933 роках, отримають разову допомогу – 300 грн. Відповідне розпорядження підписав 
в.о. міського голови Григорій Пустовіт. Загальна сума виплат становитиме 14,4 тис. грн.

Гелікоптерний майданчик, який використовується для VIP-гостей, виявили в Успенському Зимненському ставропігійному жіночому монастирі біля Володимира-Волинського.  Територія всього комплексу вражає: окрім монастиря, тут ще є декілька нових будівель готелю, за яким і збудовано посадкове місце. Як розповідають місцеві жителі, сюди прилітав на гелікоптері предстоятель УПЦ МП Онуфрій. Востаннє його бачили в жовтні. 

1 гривню попросила в Петра Порошенка юна ковельська активістка Марійка Мовчан, яку нещодавно обрали почесним головою благодійного фонду «Позитивна взаємодія». Дівчинка  закликає людей творити добро, а в записаному відео пропонує главі держави показати приклад. «Ви, Петре Олексійовичу,… можете зробити великий і вагомий внесок в нашу справу. Усе просто, пане Президенте, перекажіть 1 гривню на банківський рахунок благодійного фонду «Позитивна взаємодія». І тоді люди наслідують ваш гарний приклад», – сказала ковельчанка, яка листується зі світовими знаменитостями, монархами і президентами.

Близько 90 шкіл в області ще не мають туалетів всередині приміщення. За словами начальника управління освіти Волинської облдержадміністрації Людмили Плахотної, це питання вирішиться ще не скоро. «Проблеми тут дві: або це доволі затратна справа з фінансової точки зору, або такі школи належать до категорії малонаповнюваних і на них очікує оптимізація, закриття чи будівництво нового приміщення», – каже Людмила Плахотна.

Лише 14 учнів зі 137  відвідують школу в селі Озеро Ківерцівського району через конфлікт між директором та батьками. Дорослі кажуть, що Світлана Степанюк зловживає своїм службовим становищем, у школі поширений булінг. Представники районної влади повідомляють, що хотіли звільнити директорку, проте з червня так і не змогли цього зробити: вона то у відпустці, то на лікарняному, а зараз на курсах з підвищення кваліфікації. 

Telegram Channel