Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Рівненщина: коротко про важливе

Волинь-нова

Рівненщина: коротко про важливе

Найрезонансніші події краю одним абзацом

Лише у п’яти школах Рівного не реєстрували захворювання на кір. За останній тиждень в області занедужало 132 особи, а у жовтні – 296. З початку року ми маємо вже 1720 хворих на цю недугу. 

80-річний мешканець села Берестя Дубровицького району Петро Отупор володіє мовою «навпаки». Він може легко перечитати справа наліво будь-яке слово, розмовляти задом наперед, навіть «Заповіт» Тараса Шевченка у такий спосіб декламує. Цю особливість чоловік відкрив у собі ще в дитинстві. «Переклад» робиться автоматично у голові, а унікальну здібність використовує тільки для того, щоб потішити рідних, друзів. Із трьох дітей і вісьмох онуків талант  розмовляти абракадаброю більше нікому не передавався. Науковці пояснюють: у звичайних людей задіяна одна половина мозку, поки інша відпочиває, у таких, як Петро Васильович, обидві половини працюють одночасно.  

У Сарнах п’яний відвідувач прийшов у кaфе з грaнатою. Eлемент прeдмета, cхожого на вибухову зброю, помітила прaцівниця та нaтиснула «тривожну» кнoпку. На виклик прибули прaвоохоронці, які вилучили у 29-річного місцeвого жителя нeбезпечну річ та встановили, що це навчальнa грaната типу «Ф-1». За результaтами освідувaння, чоловік перебувaв у стaні aлкогольного cп’яніння — 2,3 проміле, йому інкримінують хуліганство, яке може зaгрожувати  обмежeнням волі до трьох років.

82-літня співачка, солов’їний голос Полісся Домініка Чекун із Зарічного та прославлений родинний гурт Чудіновичів із села Сварицевичі Дубровицького району представлятимуть українську автентичну пісню в Парижі. Грандіозний музичний фестиваль «Поліфонія – колекція пісенної спадщини, що зникає» відбудеться 24 листопада в паризькому соборі Святого Володимира Великого.

Ходити на сьомий поверх пішки, щоб здати аналізи, вимушені хворі Рівного, бо у Центрі первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний» зупинилися ліфти. Підйомники експлуатуються набагато довше, ніж 25 років, і потребують ремонту. Бюджетна комісія наразі погодила виділення з міської скарбниці  95 тисяч гривень, необхідних для виконання робіт, але за це ще мають проголосувати депутати. 

Telegram Channel