Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Казахстан хоча б утримався,  а Білорусь всадила нам  ножа у спину…

«Багатовекторний бацька» годує Путіна не лише обіцянками, а й конкретними антиукраїнськими діями.

Фото rt.com.

Казахстан хоча б утримався, а Білорусь всадила нам ножа у спину…

Найрезонансніші події в житті країни та світу очима наших журналістів

Лукашенко відмовився підтримати Україну в ООН

Білорусь серед інших 19 держав світу проголосувала проти рішення Генеральної Асамблеї ООН по Криму

У резолюції Москву закликали припинити блокаду Азовського моря, вивести свої війська з Криму, звільнити полонених українських моряків, а також засудили будівництво незаконного керченського моста. За документ проголосувало 66 країн, 72 утримались, а 19 були проти. Серед них і Білорусь, до якої українці тепло ставляться та з якою Київ активно торгує. На жаль, ганебну компанію білорусам, крім усіляких Венесуел та Зімбабве, склали також Вірменія та Узбекистан.

Президент Олександр Лукашенко хоче бути великим миротворцем для України і нещодавно публічно ображався, що Петро Порошенко відкинув його ідею поставити білоруських прикордонників у Донбасі, бо вважає «бацьку» занадто «проросійським». Але ж голосування в ООН це й підтверджує!

Ми розуміємо, що Лукашенко боїться Путіна і мусить його задобрювати такими от голосуваннями. Але тоді хай не лукавить і не вдає із себе «миротворця». Казахстан теж під прицілом у Москви, але хоча б утримався під час голосування…

 

 

 Трагедія на Буковині: хлопці вирішили покататись і прив’язали санки до авто…

Після таких розваг у лікарні помер 15-річний підліток

Біда сталася у селі Великий Кучурів Чернівецької області. За кермом «джипа» був 16-річний хлопець. Його товариші всілись на санчата, які прив’язали до машини, і почали кататись селом. На повороті санки перекинулись. Травма голови одного з «пасажирів» виявилась смертельною.

У селі шоковані цією трагедією. Поки одні готуються до похорону, інші переживають, щоб не потрапити до в’язниці. Адже за такі лихацтва можна сісти за грати на строк від трьох до восьми років.

 

 

 Громада вітала перехід свого митрополита

16 грудня у Вінниці парафіяни Свято-Преображенського собору оплесками відреагували на оголошення митрополита Вінницького і Барського Симеона (на фото), що він перейшов в Українську православну автокефальну церкву

В інтернеті є відео про це. «Процес пішов... Уже вчора були розмови, щоб мене змістити з кафедри, а тут буде призначений інший архієрей (Московського патріархату. – Ред.). Але я вже не архі­єрей Української православної церкви Московського патріархату. Я вже архієрей Православної церкви України, об’єднаної церкви», – сказав Симеон. Окрім оплесків, було чути вигуки «Браво!». «Ваші аплодисменти є згодою, що ми з вами і надалі будемо трудитися і молитися», – заявив священнослужитель. 

Зазначимо, що митрополит Вінницький і Барський Симеон був одним із двох єпископів УПЦ Московського патріархату, які взяли участь в Об’єднавчому соборі 15 грудня, де було створено Автокефальну православну церкву України. Більше того, відважний митрополит претендував на пост предстоятеля нової української церкви. На виборах його підтримали 28 архієреїв. Митрополит Епіфаній, який представляв колишній Київський патріархат (ця церква саморозпустилась), переміг, набравши 36 голосів.

 

Рене Ровтар закликає вірити в чудо не лише дітей, а й дорослих.
Рене Ровтар закликає вірити в чудо не лише дітей, а й дорослих.

 Вчителька сказала дітям, що Святого Миколая нема, і директор… вигнав її зі школи

Це сталося в американському місті Монтвиль 

Педагог, ім’я якої не повідомляється, розповіла дітям не тільки те, що Санта-Клаус – вигадка, а й поховала їхні мрії про різдвяних оленів та зубних фей. Вона переконала першокласників, що подарунки на Різдво і Новий рік їм купують батьки, а не кладе під подушку чи в панчоху Святий Миколай. Багато дітей пішли додому зі сльозами. Батьки були обурені. 

На біду вчительки, директор школи виявився багатодітним татом. «Як батько чотирьох дітей я сам чудово розумію, наскільки делікатне це питання», – сказав він і запропонував педагогу написати заяву на звільнення, що вона й зробила.

Більше того, керівниця міського відділу освіти Рене Ровтар заявила, що вчителька-правдоруб не отримає роботу в жодній школі округу! Вона сказала, що стурбована і розчарована тим, що сталося, додавши, що «диво дитинства, пов’язане з усіма святами і традиціями», є для неї особливим. Пізніше Рене Ровтар у Twitter поділилася фотографією, де вона поряд із Санта-Клаусом, і підписала її «Я вірю».

Telegram Channel