Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
За весілля доньки віддав…  100 мільйонів доларів!

Іша та Ананд знайомі з дитинства.

Фото telegraf.com.ua.

За весілля доньки віддав… 100 мільйонів доларів!

12 грудня відгриміло святкування, що цілком може позмагатися за титул події року з одруженням британського принца Гаррі

Найбагатша, за висновком «Forbes», людина Індії, бізнесмен Мукеш Амбані видав заміж свою 27–річну дочку Ішу за сина мільярдера Аджая Пірамала — 33-літнього Ананда, який теж у рейтингу цього бізнес-журналу.

За підрахунками Bloomberg, свято, де лише на «вечірці–розігріві» для наречених у палаці в Удайпурі співала сама Бейонсе, татко Мукеш, який очолює холдинг Reliance Industries Limited, виклав 100 мільйонів доларів…

 

 Іша з Анандом, який займається нерухомістю, знайомі з дитинства. Проте, як пише Elle, лише цьогоріч у травні молодик освідчився спадкоємиці бізнес–імперії та випускниці Єльського університету. Сталося це у старовинному високогірному храмі.

А вже їхня весільна церемонія відбулася в резиденції Амбані — «Антилії». 27–поверхова будівля в Мумбаї вважається однією з найдорожчих осель світу, поступаючись лише Букінгемському палацу.

Як стало відомо The Daily Mail, весільні запрошення розсилалися в позолочених коробочках із трояндовим принтом від Dolce & Gabbana, всередині яких були вишукані листівки з деталями 5–денного святкування.

Найзірковіших гостей, а серед них були двоє екс–держсекретарів США — Гілларі Клінтон та Джон Керрі, зірки індійського кіно, король Боллівуду Шахрух Хан, Айшварія Рай та її чоловік Амитабх Баччанан, російська модель Наталія Водянова — привезли понад 100 чартерними рейсами та розселили в 5–зіркових готелях.

Весільні запрошення розсилалися в позолочених коробочках із трояндовим принтом від Dolce & Gabbana, всередині яких були вишукані листівки з деталями 5-денного святкування.

Мешканцям Удайпура за їхню гостинність родина Амбані традиційно подякувала щедрим частуванням, пожертвувавши харчів, яких вистачить, щоб тричі на день упродовж чотирьох днів нагодувати понад 5000 людей.

Тим часом сама Іша поділилася світлинами із весільного торжества в Instagram.

«Весілля — це початок спільного життя… Прогулянок під дощем, блаженства під сонцем, спільних трапез, взаємного піклування і відчуття кохання, яке приносить шлюб. Сьогодні ми пообіцяли одне одному бути назавжди пов’язаними любов’ю…», — зазначила вона, подякувавши всім за добрі побажання.

А ще Іша дуже зворушливо написала про своїх братів: «Сім’я. Мої двоє братів. Ми — дивна «банда» персонажів, що йдуть життям, ділячи хвороби та зубну пасту, зазіхають на десерти один одного, ховають шампунь, позичають гроші, замикають одне одного в кімнатах і намагаються розгадати, що то за спільна ниточка зв’язала всіх нас разом».

Ниточка ж не проста, а золота — на ім’я Мукеш Амбані.

Лія ЛІС.
За матеріалами інтернет-видання «Українська правда. Tablo ID».

 

У Мумбаї  всі знають, чий це дім.
У Мумбаї всі знають, чий це дім.

 «Антилія» – не дім, а рай

Найдорожчим і одночасно найбільшим приватним житлом у світі володіє індійський бізнесмен Мукеш Амбані

Будинок розташований в Мумбаї (Бом­беї). Це 27–поверховий дім заввишки 173 метри. Його зведення обійшлося в 70 мільйонів доларів, проте ринкова вартість на сьогодні становить близько 2 мільярдів!

Дивовижний палац Мукеша Амбані.
Дивовижний палац Мукеша Амбані.

 Хмарочос отримав назву «Антилія» на честь міфічного острова в Атлантичному океані. Проект створювала архітектурна фірма із Чикаго Perkins & Will. Жоден із поверхів не повторює інший ні за висотою, ні за площею, ні за призначенням.

Сім’я Амбані займає верхні поверхи. У нижніх шести — гараж і парковка. На сьомому міститься особиста автомайстерня. На восьмому — театр із залом для глядачів на 50 осіб. Ще вище — плавальні басейни і спа–салон, висячі сади, бальний зал. На даху — три вертолітні майданчики. Будівля спроектована так, що може витримати землетрус магнітудою до 8 балів за шкалою Ріхтера. Сходів як таких у будинку немає. Всі переміщення здійснюються за допомогою дев’ятьох ліфтів. Загальна площа внутрішніх приміщень — 37 тисяч квадратних метрів.

Telegram Channel