Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Волинські діти – на селфі з Президентом

Петро Олексійович фотографувався з усіма охочими.

Фото president.gov.ua.

Волинські діти – на селфі з Президентом

Талановита молодь 12–18 років з усієї України, що має досягнення в науці, культурі, техніці, зустрічала свято Миколая в Маріїнському палаці разом із Петром та Мариною Порошенками

«Ще школярами ви робите те, чого не робили представники великої науки», – звернувся глава держави до юних. І небезпідставно, адже серед їхніх винаходів – розробки методів ранньої діагностики онкозахворювань, моделі «розумних» теплиць, інновації фільтрування води, біометоди очищення ґрунтів, рівня забруднення повітря тощо. Деякі вже претендують на патентування, зокрема технологія створення каркасних мобільних будинків та лікувальні препарати з природних компонентів. 

«Ще школярами ви робите те, чого не робили представники великої науки», – звернувся глава держави до юних.

Побували на святкових урочистостях і шестеро талановитих волинян: Олександр Левак, учень 11-го класу Луцького НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського», Віктор Павліха, учень 11-го класу Луцького НВК № 9 (за досягнення у галузі економіки), Юлія Давидюк, учениця 10-го класу ЗОШ села Любче Рожищенського району (має здобутки в орнітології, зоології), Едуард Ходзінський, учень 10-го класу Підгайцівського НВК «ЗОШ-гімназія» та Андрій Грищук, учень 5-го класу Луцької ЗОШ № 16 (призери автомодельного спорту), Ярослав Карпук, учень 8-го класу НВК «ЗОШ-гімназія» смт Стара Вижівка (перемоги у музичних конкурсах). 

Вітаємо талановиту молодь! Не зупиняйтеся! Робіть світ кращим!

 

«Хлопці, ви куди?» 

Як мені вперше в житті довелось рятувати тролейбус

Того ранку я тішилася, немов дитина, великим снігом під ногами, аж поки не помітила, що цієї лавини не витримали мої чобітки – розійшовся замок. «Ех, потрібно вертатись додому». У тролейбусі зауважила, що серед пасажирів переважають чоловіки. Аж ось біля Варшавського ринку утворився величезний затор. Тролейбус то рушав, то зупинявся — і зрештою старий механізм відмовив.

Водій поважного віку вийшов з кабіни і голосно скомандував: «Чоловіки! Треба штовхнути тролейбус, бо не виїдемо!» А ті, наче й не до них сказано, почимчикували собі геть. «Хлопці, ви куди?» – гукав навздогін водій. Розбіглися пасажири.

«Хлопці, ви куди?» – гукав навздогін водій. Розбіглися пасажири.

У мене ж вибору не було, зважаючи на чобітки. Залишилося п`ятеро «дівчат», серед яких кондукторка, один чоловік і хлопчина, що саме повертався з ринку та запропонував допомогу.

За наказом водія ми намагалися випхати залізну машину зі снігової заметілі. Одна жінка не стримувала емоцій: «От чоловіки – повтікали! Отакий менталітет! А йдемо в Європу!» За п’ятою спробою нам усе ж таки вдалось виштовхати тролейбус. Водій звернувся до хлопчини: «Ти заслуговуєш на безкоштовний проїзд. За небайдужість».

Усі весело підтримали, а потім кожен мовчки сидів і задумливо дивився у вікно в майже безлюдному тролейбусі. Засніжене довкілля  було мальовничим, та в мене калатало серце вже не від захоплення, а від утоми та людської  байдужості. 

Власта КРИМСЬКА

 

Календар:

28 грудня

Сонце (схід – 8.20, захід – 16.20, тривалість дня — 8.00).
Місяць у Діві, Терезах. 21–22 дні Місяця.
Іменинники: Степан, Трифон, Павло, Сусанна, Іванна.
 

29 грудня

Сонце (схід – 8.21, захід – 16.20, тривалість дня — 7.59).
Місяць у Терезах. 22 день Місяця.
Іменинники: Феофанія, Софія, Микола, Семен, 
Соломія.
 

30 грудня

Сонце (схід – 8.21, захід – 16.21, тривалість дня — 8.00).
Місяць у Терезах. 22–23 дні Місяця.
Іменинники: Ананій, Данило, Степан, Михайло, 
Денис, Микита, Іван.
 

31 грудня

Сонце (схід – 8.21, захід – 16.22, тривалість дня — 8.01).
Місяць у Терезах, Скорпіоні. 23–24 дні Місяця.
Іменинники: Зоя, Клавдій, Максим, Модест, 
Семен, Севастян, Георгій.
 

1 січня

Сонце (схід – 8.21, захід – 16.23, тривалість дня — 8.02).
Місяць у Терезах. 24–25 дні Місяця.
Іменинники: Ілля, Тимофій, Григорій, Боніфатій, Аглая.
 

2 січня

Сонце  (схід – 8.22, захід – 16.24, тривалість дня — 8.02).
Місяць у Скорпіоні. 25–26 дні Місяця.
Іменинники: Гнат, Данило, Іван, Георгій, Юрій.
 

3 січня

Сонце (схід – 8.20, захід – 16.25, тривалість дня — 8.05).
Місяць у Скорпіоні. 26–27 дні Місяця.
Іменинники: Петро, Прокіп, Уляна, Юліана, Феофан.

 

Мороз наростає,  проте день прибуває

А ще наші  пращури помічали: якщо повітря стає прозорішим, слід чекати похолодання

А за прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Світлани Гончаренко, 28 грудня — хмарно, вночі — мокрий сніг з дощем, вдень – незначні опади, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря протягом доби — від мінус 2 до плюс 3 градусів. 29-го,  30-го— хмарно, невеликий мокрий сніг з дощем, на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря вночі — від мінус 2 до плюс 3, вдень — від нуля до 5 градусів тепла. 31-го — хмарно, невеликий мокрий сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер північно–західний, 7—12 метрів за секунду. Температура повітря протягом доби — від мінус 3, до плюс 2. 1-го, 2-го січня — хмарно, часом сніг, хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північний 7–12 метрів за секунду, пориви  16–21. Температура повітря — від нуля до мінус 5, вдень — від мінус 3 до плюс 2 градусів.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 28 грудня було 2015 року — плюс 10, найхолодніше — 1996–го — мінус 25 градусів.

У Рівному 28–30 грудня — хмарно, дрібний сніг. Температура повітря – від мінус 1 до плюс 1.

Telegram Channel