Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Цифри і факти: коротко про головне

Волинь-нова

Цифри і факти: коротко про головне

Найрезонансніші події одним абзайом

В обласному центрі Волині напередодні католицького Різдва влаштували вечерю для кількох десятків людей, котрі залишились самотніми у це свято. У приміщенні управління Луцької дієцезії Римо-католицької церкви запросили усіх, хто не мав з ким розділити Святої вечері. Сестри бенедиктинки-місіонерки приготували  12 пісних наїдків. До слова, такий захід організовують уже вдесяте.

Гран-прі одразу двох всеукраїнських фестивалів здобув волинський школяр Андрій Ковальський, вихованець Любомльського будинку школяра. Він успішно виступив на конкурсі «Сяйво Первоцвітів», де було 350 учасників, та XV вокально-хорео­графічному конкурсі KYIV ART TIME.

Луцька ялинка претендує стати найкрасивішою в Україні. Другий рік поспіль відповідне онлайн-голосування проводить видання «Укрінформ». Лісову красуню обирають з-поміж 20. Минулоріч в аналогічному конкурсі перемогла ялинка із Кременчука — вона набрала 40 відсотків голосів.

Усього за добу зібрав необхідну суму для гастролей на Сході України фронтмен гурту «Тартак», лучанин Сашко Положинський. Співак подякував усім небайдужим, хто допоміг фінансово. «І так, люди добрі, ви мене розчулили! Всі ваші побажання передам за призначенням», — зазначив артист. 176 солдатів із Волині та 100 —  з Рівненщини загинули за п’ять років на Донбасі. Волонтери створили онлайн-карту «Книга пам’яті полеглих за Україну». Туди увійшли імена усіх солдатів і добровольців, які захищали нашу країну.

Ангелів-охоронців для військових виготовляли у всіх навчальних закладах міста Дубна. В такий спосіб діти хочуть привітати військових із прийдешніми Новорічними святами. Обереги передадуть захисникам волонтери під час чергової поїздки на Схід.

У селі Нова Любомирка поблизу Рівного з рейок зійшов потяг. Це сталося просто на переїзді. Рух дорогою заблокований. Про постраждалих не повідомляли.

Чоловік із гітарою у рівненських тролейбусах співає про Христа. Проїхавши кілька зупинок на одному транспортному засобі, співочий пасажир пересідає до іншого «рогатого». За цей час він встигає виконати пісню та трішки підзаробити, адже деякі рівняни кидають у його пакет гроші.

Telegram Channel