Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«А я вас розв’язую у Польщі!»

Відповідь на нове завдання треба надіслати до 22 січня 2019 року.

Волинь-нова

«А я вас розв’язую у Польщі!»

Так заявив один із сьогоднішніх переможців «Гарбуза із секретом» – Сергій Клубук, який хоч і не передплачує наші друковані видання, оскільки значну частину року проводить на заробітках за Бугом, проте завдяки сайту volyn.com.ua не пориває зв’язків ні з рідним краєм, ні зі знайомою з дитинства газетою «Волинь», котра тепер має вже трьох дочок: «Цікаву газету на вихідні», «Читанку для всіх» і «Так ніхто не кохав»

Але насамперед повторимо запитання туру, про яке вже завели мову.

«Гарбуз із секретом» – 52 (2018)

Ще якихось шість-сім століть тому Папи Римські суворо забороняли використання цього предмета, бо вважали його богохульством над Божою Матір’ю. Сьогодні його теж не схвалює Московська церква Кирила.

Проте переконаний, цей маленький за розмірами предмет уже є чи не в кожній нашій оселі. Хоч більше потрібен для вулиці. Використовується і для краси, і для оздоровлення. Наші пращури сто років тому знаходили йому замінники із дарів поля. Хоча переважно він не їстівний. Та, незважаючи на це, протягом життя жінки приблизно втричі його з’їдають більше, як чоловіки. Але представники так званої сильної статі нині теж є різні. Ви зрозуміли, що не тільки про новітніх Казанов натякаю…

Що за предмет ми заховали у гарбузі?

Для тих, хто вперше побачив це запитання, дамо ще кілька секунд на роздуми. Тим часом  постійним читачам повідомимо, що отримали на нього  26 правильних відповідей. А оскільки переможців має бути два – плюс один за найкращу історію, то знову вдалися до жеребкування. 

Цього разу допомогла нам їх назвати прима Волинського обласного академічного музично-драматичного театру, народна артистка України Людмила Приходько, з легкої руки якої по  100 гривень отримають двоє волинян: сільський ветеринар Олександр Скібінський із Затурців Локачинського району («Нинішнє завдання «льогко» пішло, бо я вже про це колись читав») і Сергій Клубук із села Дольськ, що на Любешівщині («Знаєте, я ваші видання не передплачую, – спочатку ошелешив пан Сергій, а потім пояснив: – Не передплачую тому, що довгий час проводжу на заробітках за кордоном. Але постійно читаю «Волинь» і її дочок в інтернеті. Тож завдяки volyn.com.ua в курсі всього, що ви пишете. А «Гарбуза» навіть у Польщі розв’язую – люблю логічно помислити!»). Вітаємо! Переможців просимо надіслати на адресу редакції копії першої та другої сторінок паспорта, а також ідентифікаційного коду.

А зараз процитуємо володаря  150 гривень за найкращу історію, який і назве слово-відповідь. «Коли почали читати завдання, то випливла думка про ГУБНУ ПОМАДУ. Бо ж предмет асоціюється із жінками. Для краси використовують косметичну помаду, а для оздоровлення, тобто захисту і зволоження губ – гігієнічну. Нашим прабабусям її заміняв столовий буряк, адже куповані засоби були тоді не такими доступними. 

Церква осуджувала використання губної помади, бо вважала, що розмальовані жінки ніби спотворюють образ Діви Марії – у ХІV столітті навіть була видана про це булла Папи Римського. 

Хоча зараз це незамінний атрибут життя кожної представниці прекрасної половини людства, ну і деяких чоловіків. А французькі вчені навіть порахували, скільки з’їдається помади у гендерному співвідношенні: 8 до 3 кг на користь прекрасної статі. Отже, у гарбузі – ГУБНА ПОМАДА. Принагідно наша сім’я вітає редакцію улюбленої газети з Новим роком і бажає здоров’я усім, щастя, миру в Україні», – написав у листі лікар-анестезіолог Андрій Куява з Ковеля. Дякуємо! А вам до цих побажань зичимо ще й перемог у нашому конкурсі разом зі своїм сином Іваном!

А тепер оголошуємо нове завдання.

«Гарбуз із секретом» – 2 (2019)

Одразу скажу: запитання навіяла одна з ТОП українських книжок 2018 року. Психологічний трилер письменника з ім’ям святого і прізвищем, що нагадує зменшено-пестливе жіноче ім’я…
Там є епізод про романтику студентських років. Перші побачення. Під час одного з них головна героїня несподівано ринулась колекціонувати предмети, які, на її думку, стануть не лише їм у пригоді, а й будуть щасливим спогадом-сном для улюблених, але не для нормальних. Без сумніву, ви теж таким займались…

Натомість герой відмовляв її це робити з питань антисанітарії і залишення слідів на предметах, з якими буде пов’язане їхнє подальше співіснування. Романтичне дівча не здавалось і видало приблизно таку тираду: вони ж є близькими родичами, їм знайдеться що сказати-згадати, а від усього правильного і стерильного життя стає нецікавим, тому й у найрозвинутіших країнах Європи – велика кількість самогубств…

Що за предмети, які збирала дівчина, заховані в гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 22 січня 2019 року тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «М’яч», «Три богатирі», «Марина Бойко»).
Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох.

А ще спеціальний приз – 150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]) найяскравіше опише, як шукав чи шукали правильну відповідь.

Будьте здорові!

Telegram Channel