Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Убив свою маму, дружину і двох дітей

Слідство встановило, що між екс–дружиною і чоловіком виникали конфлікти з приводу його постійних зрад.

Фото: Олексія БОЙКА.

Убив свою маму, дружину і двох дітей

Від побаченого у квартирі поліцейський знепритомнів

В останні години Нового року страшне повідомлення сколихнуло мікрорайон Академічний у Вінниці. Спочатку говорили, що чоловік вийшов із дому, аби купити подарунки до свята родині, а коли повернувся, виявив убитими дружину та двох дітей! Потім почали ширитися чутки: саме глава сімейства і розправився з домочадцями. Що ж відбулося насправді?

Начальник відділу комунікацій ГУ НП Вінниччини Анна Олійник розповіла, що правоохоронців викликав чоловік. Він повідомив, що прийшов у квартиру і виявив без ознак життя свою 63–річну маму, дружину, 7–літнього сина. 3–річна дівчинка була живою, але також мала травми. Її госпіталізували до реанімаційного відділення. У загиблих — ушкодження голови.

Толю, ти здоровий дорослий мужик! Натворив багато справ! Тепер усе це маєш пережити!

Кажуть, від побаченого знепритомнів навіть працівник поліції. У помешканні все було в крові. Господар — 30–річний Анатолій Малець — поводився підозріло, його доставили у відділок для з’ясування подробиць.

Через кілька годин у реанімації обласної дитячої лікарні померла дівчинка — четверта жертва цього шокуючого злочину. Сенсацією стала знахідка слідчих, які виявили в смітнику закривавлений молоток, сині труси та, ймовірно, «передсмертну» записку–зізнання самого вбивці.

2 січня у Вінниці міський суд обрав 60 діб арешту в сізо підозрюваному у масовому вбивстві

31 грудня. 30–річний айтішник Анатолій Малець стогнав:

— Нічого мене не питайте! Не світіть мені в очі! Не фотографуйте! Я і так не розумію, що тут відбувається…

— Але ж ви в суді!?

— Я погано пам’ятаю, що сталось. До кінця не розумію, що це я, чому? — говорив підозрюваний Анатолій Малець.

Чоловік підтвердив судді Юрію Ковбасі, що йому 31–й рік, має вищу технічну освіту. Раніше до кримінальної відповідальності не притягався. Працює приватним підприємцем. Розлучений з лютого 2015–го і вже має нову родину та 1–річну третю дитину…

Про причини жахливого злочину в суді говорили прокурор і слідча, які повідомили про розлучення 3–літньої давності, про конфлікти подружжя, про маму підозрюваного, яка залишилась жити з його першою дружиною і двома дітьми… Слідство встановило, що між екс–дружиною і чоловіком виникали конфлікти з приводу його постійних зрад. І під час чергового загострення стосунків 31 грудня підозрюваний прийшов до 4–кімнатної квартири в Академічному та холоднокровно вбив спершу колишню дружину, потім маму і двох малих дітей. Тіла трьох були знайдені у помешканні, а за життя 3-річної дівчинки боролись лікарі…

Про знаряддя вбивства, закривавлену квартиру і записку у смітнику розказала слідча… На цих словах Анатолію стало погано і до нього викликали «швидку»…

— Під час огляду місця події на Сабарівському шосе біля огородженої території серед побутового сміття виявлено та вилучено молоток — знаряддя злочину, чоловічі труси синього кольору та білий полімерний пакет, у якому була письмова заява від Анатолія Валерійовича Мальця, де він коротко розповів про те, що вчинив убивство своїх дітей і колишньої дружини та своєї матері. Тому просимо суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без застави, — наголосила слідча в суді.

А коли лікар «швидкої» оглянув підсудного, то сказав при всіх: «Толю, ти здоровий дорослий мужик! Натворив багато справ! Тепер усе це маєш пережити! Пане суддя, загрози його життю немає, підозри на інсульт не існує, ми свою роботу зробили». Анатолій, який почав плакати і падати на лавку, нікого не розчулив.

Суддя Юрій Ковбаса не задовольнив клопотання адвокатів про «закритий режим» слухання, що буцім то мав зберегти здоров’я і життя підсудного.

Після 1,5 години підозрюваному присудили 60 діб тримання під вартою в сізо без права на заставу.

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства чотирьох людей.

Призначено понад 15 експертиз, проведено та проводяться десятки допитів та оглядів місця події та речових доказів, досудове розслідування триває.

Оксана КРАВЧЕНКО

За матеріалами вінницьких ЗМІ.

Telegram Channel