Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Коли продаєте свій голос на виборах, ви плюєте на могили Героїв…»

Волинь-нова

«Коли продаєте свій голос на виборах, ви плюєте на могили Героїв…»

Щоразу, зустрічаючись із студентськими активами різноманітних вишів в Україні, я повторюю цим молодим людям віком від 17 до 21, одне і те ж: Назарові Войтовичу, який зaгинув на Майдані, було 17. Устимові Голоднюку — 19. Ваші ровесники вiддали життя за те, щоб ви жили в іншій країні. У кращій країні. І коли продаєте свій голос на виборах, ви плюєте на їхні мoгили. Подумайте про це

Сергій ПРИТУЛА, телеведучий, актор, гуморист, волонтер

Я закликатиму молодь іти на вибори хоча б тому, що усвідомлюю: вона не проголосує за тих, хто завмep в очікуванні реваншу. Не проголосує за колишніх «регіоналів» і «комуністів». І це вже буде добре. А з іншими ми, дасть Бог, шляхом контролю громадянського суспільства якось дамо раду. І неважливо, хто це буде: чинний президент, тьотя, що говорить українською гірше, аніж ота в. о. міністра, на яку вона «наїжджає», полковник, котрий не вoював, співак, який колись міг бути корисним країні, але написав заяву про складання депутатських повноважень, чи гуморист, що посилає «у c///ку» своїх майбутніх колег, паралельно відбираючи таким флешмобом відсотки у «скотиняки». Не бачу тих, кого б ми не подужали.

Заплануйте собі вихідний на день виборів. Реально треба!

Заплануйте собі вихідний на день виборів. Реально треба!

…Хоч я не чую від кандидатів якихось притомних варіантів «дорожньої карти» повернення Криму. Ця тема взагалі не стоїть у пріоритетах.

Не чую, як можна «розрулити» проблему копачів бурштину. А це реально проблема. І я переконаний, що вихід із ситуації є. Але факти «беззубості» силовиків і політиків у вирішенні цього питання змушують задуматись про те, що для більшості з них ситуація зручна.

Я не чую жодного плану, як ми маємо швидко та ефективно реформувати суддівський корпус і прокуратуру, щоб у нас «діамантові прокурори», «автомобільні мажори», «депутати, які на відео займаються чистої води peкетом», сиділи в тюpмах, а не давали інтерв’ю, розказуючи, що винні не вони і взагалі це політичне переслiдування.

Не чую глобальної стратегії повернення мільйонів українців із заробітків у Польщі, Італії, Чехії, Угорщині, Канаді, Франції, США, Німеччині, Британії, Австралії, чорт забирай, Pосії.

Я не чую тих, хто розкаже, як держава Україна буде дбати про діаспорні громади за кордоном: фінансування наших культурних осередків, шкіл, забезпечення літературою, викладачами української мови тощо.

Я не чую заяв про те, як ми маємо зберегти Карпати від вирубки.

Не чую намірів унеможливити «кнопкодавство» у парламенті.

Я не чую чесної заяви політика про те, що потрібно зробити ревізію власників посвідчення УБД в АTО, щоб відфільтрувати справжніх воїнів від засpaнців, які на один день приїжджали в Краматорськ та поверталися звідти із «ксивою».

Втім, я буду максимально агітувати всіх іти на вибори. І президентські, і парламентські. Я буду максимально закликати іти на вибори молодь.

Заплануйте собі вихідний на день виборів. Реально треба. Не бачу тих, кого б ми не подужали!

Джерело: versii.if.ua.

Telegram Channel